Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öldürdüğü erkek arkadaşının cesedi kokmasın diye vantilatörü açmış

Konya’da evinde boynu kırılmış halde ölü olarak bulunan 24 yaşındaki gencin, Kırgızistan uyruklu kız arkadaşı tarafından eşarpla boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın ardından cinayet zanlısı Kırgız kadın, kendisine...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da evinde boynu kırılmış halde ölü olarak bulunan 24 yaşındaki gencin, Kırgızistan uyruklu kız arkadaşı tarafından eşarpla boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın ardından cinayet zanlısı Kırgız kadın, kendisine erkek arkadaşını öldürmesi için akıl verdiği öne sürülen başka erkek arkadaşıyla birlikte tutuklandı.
Olay, geçtiğimiz Salı günü merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Medine Caddesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, asansör şirketi olduğu öğrenilen Muammer Başak’tan (24) haber alamayan ağabeyi Şuayip Başak, kardeşinin yaşadığı evine gitti. Zili çalmasına rağmen kapıyı açan olmaması üzerine durumdan şüphelenen ağabey, çağırdığı çilingir yardımıyla eve girdi. Odalarda yaptığı aramada kardeşini battaniyeye sarılı halde hareketsiz bir şekilde bulan ağabey, durumu polise ve 112 Acil ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, sağlık görevlileriyle birlikte yaptıkları incelemede Muammer Başak’ın boğularak öldürüldüğünü tespit etti.
Kayseri’de teyzesinin evinde yakalandı
Yapılan araştırmada Muammer Başak’ın yabancı uyruklu bir kadınla birlikte yaşadığı bilgisine ulaşan polis, sitenin güvenlik kameraları görüntülerinde bir kadının elinde bavullarla binadan ayrıldığını belirledi. Muammer Başak’ın birlikte kaldığı kadının Kırgızistan uyruklu Kanzade B. olduğunu belirleyen polis, evde yaptığı incelemede de kadına ait not buldu. Defterde bir adres yazdığını gören polis, bu adresin de Kayseri’de olduğunu belirleyince, Kanzade B.’nin oraya gideceği ihtimalini değerlendirerek çalışma başlattı. Yapılan araştırma neticesinde Kanzade B.’nin otobüsle Kayseri’ye gittiğini tespit eden polis, cinayet zanlısı kadını yakalamak için Kayseri’ye hareket etti. Kayseri’ye ulaşın polisler, cinayet zanlısı Kanzade B.’yi saklandığı teyzesinin evinde yakalayarak gözaltına aldı. Cinayet zanlısı Kanzade B., ifadesi alınmak üzere Konya’ya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
"Kendini öldüreceğine, onu öldür"
Cinayet zanlısı Kanzade B., ilk ifadesinde iş vaadiyle Kırgızistan’dan Antalya’ya geldiğini belirterek, kendisini Antalya’ya getiren kişiler tarafından daha sonra fuhuşa zorlandığını öne sürdü. Muammer Başak ile Antalya’da tanıştıklarını anlatan Kanzade B., daha sonra Konya’ya geldiğini ve gönül ilişkisi yaşadığı Muammer Başak ile birlikte yaşamaya başladığını söyledi. Muammer Başak’ın geçtiğimiz Salı günü alkollü olarak eve geldiğini ifade eden Kanzade B.’nin, "Bir süre sonra alkolün etkisiyle beni dövmeye başladı. Bunun üzerine telefonla arkadaşlık kurduğum Hüseyin S.’yi aradım. Yediğim dayaklara dayanamadığımı söyleyerek, kendimi öldüreceğimi söyledim. Hüseyin S. de bana ’kendini öldüreceğine, onu öldür’ dedi. Ben de telefonu kapattıktan sonra yatağında yatan Muammer Başak’ın yanına gelerek eşarbımı boynuna dolayıp sıkarak öldürdüm" dediği öğrenildi.
"Ceset kokmasın diye vantilatörü çalıştırdım"
Muammer Başak’ı öldürdükten sonra telefonla Hüseyin S.’yi aradığını söyleyen Kanzade B., "Telefonla Hüseyin S.’yi aradım. Onu öldürdüğümü söyledim. Bana inanmayınca, cesedin fotoğrafını çekip yolladım. Bana cesedi yok etmem için yardım etmesini istedim ama yardım edemeyeceğini söyledi. Ben de cesedi battaniyeye sarıp evden çıkaracaktım. Ceset ağır olunca çıkaramadım. Bunun üzerine cesedin başına vantilatörü koyarak kokmasın diye çalıştırdım. Daha sonra Muammer’e ait otomobili alıp bir hastanenin bahçesine bırakıp, anahtarını da bir parka attıktan sonra tekrar eve geldim. Eşyalarımı aldıktan sonra Kayseri’ye teyzemin yanına gittim" dedi.
Otobüsle yolculuğu sırasında kendisini Muammer Başak’ın ağabeyi Şuayip Başak’ın aradığını da ifade eden Kanzade B., "Otobüsteyken beni Şuayip Başak arayarak kardeşinden haber alamadığını söyledi. Bunun üzerine telaşlandım. Otobüsten inip tekrar Konya’ya dönmeye karar verdim. Hüseyin S.’yi tekrar yardım etmesi için aradım ancak olumsuz yanıt verince kararımı değiştirip otobüse binerek Kayseri’ye gittim" diye konuştu.
Cinayet zanlısı Kanzade B.’nin ifadeleri doğrultusunda Hüseyin S. de gözaltına alındı. Asayiş Şubesi’ndeki sorgularının ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen cinayet zanlısı Kanzade B. ile Hüseyin S., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.