Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul servisiyle kaçak göçmen taşıdılar

Taktik değiştiren organizatörler, şimdi de okul servisleriyle göçmen kaçırmaya başladı. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde jandarma ekipleri, 75 kaçak ile 5 şüpheliyi yakaladı. Seydikemer İlçe Jandarma Karakol ekiplerinin peşine düştüğü...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okul servisiyle kaçak göçmen taşıdılar

Taktik değiştiren organizatörler, şimdi de okul servisleriyle göçmen kaçırmaya başladı. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde jandarma ekipleri, 75 kaçak ile 5 şüpheliyi yakaladı. Seydikemer İlçe Jandarma Karakol ekiplerinin peşine düştüğü 2 okul servisinin ormanlık alana bıraktığı 25’i çocuk 75 kaçak yakalandı.

Seydikemer-Kaş Yolu üzerindeki kontrol noktasından geçen 2 okul servisinden şüphelenen jandarma ekipleri servislerin peşine düştü. Jandarma, daha önce de kaçakların yakalandığı Karadere Mahallesi Gavuroğlu mevkiine geldi. Jandarma ekipleri boş şekilde ormanlık alandan çıkan 34 FN 7185, 34 BA 9990 plakalı servisler ile 34 BJB 35 plaklı otomobili durdurdu.

Servis ve otomobil sürücüleri ile birlikte 5 şüpheliyi gözaltına alan jandarma, ormanlık alana bırakılan kaçakların peşine düştü. Ormanda yaklaşık 1 saat süren aramada ekipler 48’i Irak, 27’si Suriye uyruklu 75 kaçak ele geçirdi. Kaçaklar Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı bahçesine getirildi. 5 şüphelinin sorgularının ardından Fethiye Adliyesi’ne, kaçakların ise Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edileceği kaydedildi.

Kaçakların İstanbul’dan 3 ila 5 bin dolar arası ücret ödeyerek okul servislerine bildirildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri çocukların kaçakları kamufle etmek için kullanıldığını belirledi. Açıkta bekleyen tekneye bindirilecek kaçakların Yunanistan’ın Rodos Adası’na, oradan da başka bir tekneyle İtalya’ya götürüleceği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.