Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul kantinlerine sıkı denetim

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren 55 okulun kantinlerinin denetimlerini tamamladı.2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlaması ardından eğitim kurumlarındaki kantinlerde belediye...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okul kantinlerine sıkı denetim

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren 55 okulun kantinlerinin denetimlerini tamamladı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlaması ardından eğitim kurumlarındaki kantinlerde belediye ekipleri denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü de Kartepe’deki okul kantinlerine yönelik denetimlerini tamamladı. Yapılan denetimlerde 55 okul kantini tek tek denetlendi. Denetimlerde ekipler 32 okul kantininin ruhsatlı olduğu, 11 adet kantinin ruhsatsız olduğu, 6 adet okulda kantinin olmadığı ve 4 adet kantinin okul aile birliği, 1 kantinin de kooperatife ait olduğu, 1 kantininde henüz faaliyete geçmediği tespit edildi.

Okul kantinlerine yönelik kontrollerde ekipler ruhsat uygulaması, tarihi geçmiş ürün tespiti, hijyen koşullarına uygunluk gibi konularda kontroller yaptı. Ruhsatsız faaliyet gösteren kantinlere ruhsat almaları çağrısında bulunduklarını belirten Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, okul kantinlerindeki denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçedeki ticaretin canlanması, esnafın korunması ve rekabet ortamının sağlanması adına hassasiyeti çerçevesinde titizlikle çalıştıklarını belirten Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, “Okul kantinlerindeki kontrollerimizle geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.