Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul Çevresinde Güvenlik Önlemi

Muş’ta, okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemi kapsamında iki internet kafe hakkında işlem yapıldı ve uyuşturucu ticareti yapan 9 kişiden 8’i tutuklandı.Muş Valiliği, okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta, okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemi kapsamında iki internet kafe hakkında işlem yapıldı ve uyuşturucu ticareti yapan 9 kişiden 8’i tutuklandı.
Muş Valiliği, okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Valilikçe, 2015/1980 sayı ile Muş il merkezi ve ilçelerinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde alınacak tedbirle ilgili, okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması hakkında karar alındığı hatırlatılarak bu çerçevede yakalanan 9 kişiden 8’inin tutuklandığı" belirtildi.
Valilik açıklamasında, alınan bu karar doğrultusunda 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde eğitim kurumları ve çevresinde eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek ve öğrencileri rahatsız edecek olayların önlenmesi amacıyla Muş İl Emniyet Müdürlüğünce 13-22 Nisan 2016 tarihlerinde okul çevrelerinde uygulama yapıldığı" ifade edildi.
Açıklamada, yapılan uygulama hakkında bilgi verilirken şöyle denildi:
"İki internet kafe hakkında filtre programı kullanmamak ve kapalı alanda sigara içildiğinden tutanak düzenlenmiş, ’uyuşturucu ve uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama’ suçundan 18 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs yakalanmış, Cumhuriyet İlkokulu yakınında bulunan iş yerinde açık sigara satıldığına dair tutanak düzenlenmiştir."
Açıklamanın devamında, "Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 8 Nisan 2016-12 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan çalışmalarda ise; il merkezinde toplam 9 şüpheli şahıs hakkında ’Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan yasal işlem yapılmış, adi mercilerce şahıslardan 8’i tutuklanmış, şüpheli şahıslardan 1 kilo 980 gram afyon sakızı ve 358 gram esrar ele geçirilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.