Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler taşınmak istemiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulundan (MYO) bir grup öğrenci, okullarının başka bir yere taşınmasını istemediklerini söyledi.OMÜ yönetimi, Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsünde bulunan Samsun Meslek Yüksekokulunun...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler taşınmak istemiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulundan (MYO) bir grup öğrenci, okullarının başka bir yere taşınmasını istemediklerini söyledi.

OMÜ yönetimi, Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsünde bulunan Samsun Meslek Yüksekokulunun kapatılan Canik Başarı Üniversitesi binasına taşınmasına karar verdi. Okullarının taşınmasını istemeyen öğrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Alınan taşınma kararına tepki gösteren 15 kadar öğrenci ellerinde, “Canik’e kadar gidecek paramız yok”, “Başka Özgecan’lar olmasın”, “Buradan gitmek istemiyoruz ve Neden sadece biz?” yazılı dövizler açtılar.

MYO öğrencileri, bölümlerinde genellikle kız öğrencilerin öğrenim gördüğünü ve ikinci öğretim olan kız öğrencilerin şehrin uzağında dağlık alanda bulunan okula gitmek istemediğini belirterek, “Biz şu anda öğrenim gördüğümüz yerden memnunuz, oraya yol parası verecek durumumuz da yok. Geç saatlerde oraya giden dolmuşçulara da ne kadar güvenilir bilemiyoruz. Yeni Özgecan’lar olmasın istiyoruz. Burada öğrenime devam etmek istiyoruz” dediler.

"Öğrencilerin ulaşım problemlerini gidermek için yetkili kurumların gerekli önlemleri alacağından eminim"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, yüksekokulun taşınma durumu hakkında şunları söyledi: “Canik Başarı Üniversitesi binası bize geçici olarak tahsis edildi. Bu üniversite kapanmadan önce 2 bin 500 öğrenci ile faaliyet gösteriyordu. Şu anda da bizim oraya gönderdiğimiz birimin 2 bin 500 öğrencisi var. Daha önceki yıllarda öğrenciler, 20-20 bin TL gibi bir para vererek oraya gitmek istiyordu. Şimdi de orada bu öğrenciler öğrenim görecek. İdare böyle bir karar almıştır. Yasalar neyse biz onu uygularız. Oraya giden birimin fiziksel alan ihtiyaçlarının karşılanma problemini gidermek için de oraya gönderilmiştir. Öğrencilerin ulaşım problemlerini gidermek için yetkili kurumların gerekli önlemleri alacağından eminim. Taşınma konusunda kesin alınmış bir karar yoktur. Yönetmelik kuralları neyi gerektirirse ona göre hareket edeceğiz.”

Öğrenciler basın açıklamasının ardından dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.