Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğlunun şehit anonsunu metanetle dinledi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Osman Er’in (21), Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düşerken, belediyenin...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Osman Er’in (21), Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düşerken, belediyenin ölüm anonsu taziye çadırında dinleyen baba metanetini korudu.
Bugün öğle saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün’de yolunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlama sonrasında 5 asker şehit oldu. Şehitlerden 4 aylık asker Osman Er’in Osmaneli ilçesi İnönü Mahallesi’ndeki evine acı haber ulaştı. Kapıda Bilecik İl Jandarma Komutan Vekili Albay Murat Darçın, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç ve askeri erkânı gören baba İsmail Er, oğlunun şehit olduğu anladı. Yetkileri “Oğlum şehit oldu, biliyorum. Sabahtan beri içimde kötü bir his vardı” diyen babayı yetkililer teselli etti.
En acı anons
Evin önünde Osmaneli Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, belediye yetkileri sokağın girişine dev Türk bayrağı astılar. Bu esnada protokol üyeleri ile taziye çadırında taziyeleri kabul eden baba İsmail Er, Osmaneli Belediyesinin 1995/4 tertip asker Osman Er’in şehit haberini anons etmesini metanetle dinledi.
“Çok metanetli bir aile”
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, taziye çadırında İHA muhabirine şehit hakkında bilgi vererek, “Öncelikle hem ülkemizin, hem ilimizin, hem ilçemizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun. Gerçekten birileri bizim huzur ve rahatımız için ülkenin birliği ve beraberliği için büyük bir mücadele veriyor. Bizlerin burada rahatlığını huzurunu sağlayabilmek için onlar canlarını feda edebilecek mücadele içerisinde bu manada hemşehrimiz Osman Er’in bugün saat 12 civarlarında Hakkâri Şemdinli’de bir patlama sonucunda şehit olduğunu öğrendik. Bir taraftan çok üzüntülüyüz ailesi de çok üzüntülü. Ancak babası, abisi ailesi bir taraftan üzülürlerken acıları varken bir taraftan da ’Vatan sağ olsun, mutlaka bu vatan için birilerinin ölmesi gerekiyorsa bizim çocuğumuzda bunlardan biri oldu. Bu anlamda şehit oldu vatan sağ olsun’ diyebilecek kadar da metanetliler ve terörü lanetliyorlar. Allah yakınlarına, Osmaneli halkına sabırlar versin. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet güçlerimize sabırlar versin diyoruz” dedi.
“Askerliğinin bitimine 4 ay kalmış”
Şahin, Osman Er’in askerliğin bitmesine 4 ay kaldığını anlatarak, “1995/4 tertip askerdi. 5 kardeşler 3 tanesi erkek, erkekler içerisinde en küçüğü. 2’de kız kardeşleri var. Çok iyi çocuktu bende kendisini tanıyorum. Babası inşaat ustası, abisi İmam Hatip Ortaokulu’nda müdür. Cenaze yarın Osmaneli’nde Ertuğrul Gazi Camii’nde gerçekleşecek. Komutanımızla konuştuk büyük bir ihtimal öğlene yetiştirmeye çalışacaklar ama yetişmezse mutlaka ikindiye yetiştirilecek. Osmaneli Belediye Mezarlığımızda bulunan Şehitliğimize cenazemizi nakledeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“Sabahtan beri öğle bir his varmış”
Aileye acı haberi kendilerinin verdiğini söyleyen Şahin, “Aileye biz Karakol komutanımızla birlikte geldik. Biz geldik bildirdik ama çok inançlı bir insan olduğu için zaten babası bizi gördüğünde zaten oğlunun şehit olduğunu biliyordu. Kendisi söyledi, biz söylemedik. O kendisi içinde zaten sabahtan beri öyle bir his varmış. Kendisi ifade etti. Bizi görünce de ‘oğlum şehit oldu’ diye ifade etti kendisi” dedi.
Öte yandan acılı aileye ilçede bulunan gençler ve yakınları yalnız bırakmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.