Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Odatv Davasına 414 Gün Sonra Devam Ediliyor

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasına 414 gün sonra devam ediliyor.Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasına 414 gün sonra devam ediliyor.
Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasının görülmesine özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından ilk kez devam edilecek. Son duruşması 12 Aralık 2013’te 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın tahliyesine karar vermişti. 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Mahkemesi Kanunu ile TMK’nın 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından Odatv davasının İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verilmişti. 414 gün sonra görülecek davada sanıklar ilk kez İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce hazırlanan iddianamede, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen sanıklardan Yalçın Küçük hakkında “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin ekmek, yasaklanan bilgileri temin etmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek” suçlarından 21 yıldan 43 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
Gazeteci Soner Yalçın hakkında ise benzer suçlardan 14 yıldan 36,5 yıla kadar hapis cezası istenilen iddianamede, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında “silahlı örgüte yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede diğer sanıkların ise benzer suçlardan 7,5 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.