Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obezite Hastası Kadın İle Yavru Kedileri İtfaiye Kurtardı

Adana’da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında dumandan etkilenen daire sakinleri apartmanın damından kurtarılırken obez hastası bir kadın, itfaiye erleri tarafından balkon demirleri kesilerek güçlükle çıkartılabildi. Bu sırada...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında dumandan etkilenen daire sakinleri apartmanın damından kurtarılırken obez hastası bir kadın, itfaiye erleri tarafından balkon demirleri kesilerek güçlükle çıkartılabildi. Bu sırada dumandan etkilenen 2 yavru kedi de itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.
Yangın, Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi’ndeki bir apartmanın bodrum katında bulunan yediemin deposunda çıktı. İddiaya göre, apartmanın bodrum katında eski kalorifer borusunda çıkan kıvılcım nedeniyle yangın başladı.
Kısa sürede yangın yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Dumandan etkilenen vatandaşlar dama çıkarak kurtarılmayı bekledi. Merdiven yardımıyla vatandaşları kurtaran itfaiye erleri, “Gerekiyorsa kapıları kırın” şeklinde talimat aldıktan sonra bina içerisindeki özellikle yaşlı ve engellileri kurtarmak için seferberlik başlattı. Onlarca kişi itfaiye erlerinin özverili çalışması sayesinde kurtuldu.
Binada mahsur kalanlar arasında obezite hastası Nuray Güldal da vardı. Apartmanın üçüncü katında oturan Güldal’ın balkonu demir parmaklıklarla kaplıydı. Demir kesme makinesiyle parmaklıkları kesen itfaiye erleri, Güldal’ı sedye yardımıyla güçlükle kurtarabildi.
Soğutma çalışmaları sürerken yoğun dumandan etkilenen 2 yavru kedi, bir klima motorunun altında fark edildi. Vatandaşlarla ilgilenen itfaiye erlerinden bazıları kedileri yoğun dumandan kurtarıp, annelerinin kolayca bulabilmesi için bahçedeki bir ağacın altına bıraktı.
Söndürülerek kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.