Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O terörist hakkında flaş iddia!

Soruşturmada çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Söz konusu teröristin Güneydoğu’daki açılan hendeklere bombaları koyan kişi olduğu da iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O terörist hakkında flaş iddia!
Güneydoğu’da hendeklerin olduğu bölgelerdeki patlamalar sonucu 12 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu belirten savcılık, bilgi ve belgeleri Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndererek, sanığın bu eylemlerden de sorumlu olduğunu belirtti. Bombacı kendi ayarladığı motosiklet kaza yapınca bir kebapçının motosikletini patlatmış. İddianademe terör örgütü liderlerinden Karayılan, Bayık ve Duran Kalkan için de 1'er müebbet ve 1500 yıla kadar hapis cezası istendi.

O terörist kebapçının motosikletini patlatmışİstanbul Yenibosna’daki 75. Yıl Polis Merkezi ile Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bomba yüklü motosikleti uzaktan kumanda ile patlatan PKK’lı terörist Ekrem Gün ve talimatı veren PKK'nın üst düzey yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan'ın da aralarında bulunduğu 11 isim hakkında iddianame düzenlendi.

KEBAPÇI MOTORU İLE PATLATMIŞ

Hazırlanan iddianame ile birlikte eylemde kullanılan motosikletin bir kebapçıya ait kurye aracı olduğu da ortaya çıktı. Terörist Ekrem Gün’ün akrabası Mazlum Gün’den “Bir husumet olayında kullanmak için” olduğunu söyleyerek motosiklet istediği, Mazlum Gün’ün de bir arkadaşından 2 bin 500 TL değerinde motosiklet aldığı anlatıldı.

İddianamede motosikletin kebapçıda durduğu ve Gün’ün motoru almak için gittiğinde kebapçı İsmail G.'nin kendisine, “Motor kaza yaptı. Yürüyecek durumda değil. Bizimkilerden birini al” dediği anlatıldı. İddianamede “İlk önce eylemde kullanılmak için S.S’ye ait beyaz renkli motorun temin edildiği, bu motor kaza yapınca eylemde kullanılan 34 N 8221 plakalı motosiklet kullanıldığı tespit edilmiştir” denildi.

BOMBACI KARDEŞLER

Eylemi gerçekleştiren Ekrem Gün’ü kardeşleri Serdar Gün ve Felek Gün’ün ile aynı araçta yakalandığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin kıyafetleri üzerinde yapılan incelemelerde bomba artıklarına rastlanıldığı belirtildi. Sanık kardeşlerin 1’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 500’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

BAYIK, KALKAN VE KARAYILAN'A BİRER MÜEBBET

Eylemi PKK’nın güdümünde hareket eden TAK’ın üstlendiği anlatılan iddianamede, örgüt yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan hakkında da birer kez müebbet ve bin 500’er yıla kadar hapis istendi. Öte yandan Karayılan, Bayık ve Kalkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

PATLAMADAN SONRA SİGARA İÇMİŞ

Terörist Ekrem Gün’ün motosikleti patlattıktan sonra olay yerinden kaçarken bindiği taksi şoförünün ifadesi de iddianamede yer aldı. Gün’ün Soğanlı merkeze gitmek istediği anlatan taksici, “Arka kapıyı açıp, arka koltuğa oturdu ve soğanlı Meydana gidelim dedi, bu şahsın konuşması şiveliydi, gitmek istediği mevkiye doğru ilerlerken bana hitaben bir sigara verir misin? dedi. Ben de bir tane sigara uzattım, sigarayı aldıktan sonra çakmak da istedi, ben de sigara içiyorsun ama çakmağın bile yok deyip çakmağımı da uzattım. Bana hitaben 15 senedir sigara kullanmıyorum dedi, ben bu şahsın gergin bir hali olduğunu gözlemledim” dedi.

HENDEKLERE BOMBAYI DA O YERLEŞTİRMİŞ

Bombacı Ekrem Gün’ün PKK dağ kadrosunda olduğu ve kod adının “Mazlum” olduğunun anlatıldığı iddianamede, Gün’ün kazılan hendek ve barikatlara mayın döşediğinin tespit edildiği anlatıldı. Şırnak’ın İdil ilçesinde yakalanan bir teröristin Ercan Gün’ün İdil’de barikatlara mayın döşediğini ‘kesin olarak bildiğini’ söylemesi üzerine savcılık İdil’de mayınlı saldırı ile şehit düşen asker ve polislerle ilgili araştırma yaptı. 12 güvenlik mensubunun mayınlı saldırı ile şehit olduğunu belirleyen savcılık, “Şüpheli Ekrem Gün’ün soruşturma konusu bombalı eylemi gerçekleştirmiş olması, şüpheli hakkında kazılan hendeklere kurulan barikatlara mayın döşediği yönünde teşhis bulunduğundan şüphelinin yukarda belirtilen olayların faillerinden biri olduğu yönünde delil kabul edilmiş İdil Cumhuriyet Başsavcılığına Fezlekenin bir örneği gönderilmiştir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.