Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O savcı teslim oldu!

AMİRALLERE Suikast soruşturmasını yürütürken Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan, İzmir'de teslim oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O savcı teslim oldu!
Ali Tatar'ın cenazesinde gözyaşları içerisinde haykıran eşi Nilüfer Tatar, “Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan' diye seslenmiş, Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar'da kaçak savcıya, “Teslim ol. Adil yargı karşısında hesap vermeni istiyoruz. Sana haksızlık yapılırsa karşısına dikiliriz” demişti.

“NE YÖNETECEK ORDU, NE YAŞAYACAK BİR ÜLKE BULAMAYACAKSINIZ”

“Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez. Bu şekilde giderseniz ne yönetecek bir ordu ne yaşayacak Cumhuriyet, bir ülke bulamayacaksınız. Şunu bilin ki, en küçük suçu ve günahı olmayan ben bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum...” Deniz Yarbay Ali Tatar'ın, ölümünden saniyelerce önce eşi Nilüfer Tatar’ın eline sıkıştırdığı mektubunda son cümleleri bunlardı.

SAVCI PEHLİVAN TUTUKLAMA İSTEDİ

5 Aralık 2009’da gelen tebligattan sonra 7 Aralık 2009’da Ali Tatar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’nde savcı Süleyman Pehlivan’ın karşısındaydı. Nilüfer Tatar, şok içinde eşinin bavulunu hazırladı, adliyeye gitti. Ali Tatar, çok kaygılıydı, eşinin elini tutarak, “Beni her şeyle suçluyorlar. Bunların hiç biri doğru değil” dedi.

Hasdal Cezaevi’ne görüş için gittikleri 2’nci ziyarette Tatar ailesi sürprizle karşılaştı. Yarbay Tatar, 9 günlük tutsaklığının ardından, 16 Aralık’ta tahliye edildi. Savcı Süleyman Pehlivan karara itiraz edip tutuklama istedi. 18 Aralık 2009’da İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğuyla tutuklamaya karar verdi.

O ACI GÜN

19 Aralık 2009 sabahı Ali Tatar’ın avukatı İhsan Nuri Tezel ve Merkez Komutanlığı’ndan bazı subaylar Beylerbeyi’ndeki Ali Tatar’ın lojmanındaydı. Omuzları çökmüş, sürekli yere bakıyor ve “Beni oraya koymayın” diyordu. Banyoya doğru koştu, eşinin eline intihar mektubunu sıkıştırdı, son ses banyodan geldi. Silah bir çığlık gibi patlamıştı.

GÖZALTI KARARI ÇIKARTILAN YARGITAY ÜYESİ

Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan, 2011'de adeta ödüllendirildi. Yargıtay üyeliğine seçildi. 15 Temmuz darbe girişimin ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılan 140 Yargıtay üyesinden biriydi.

İZMİR'DE ORTAYA ÇIKTI

Süleyman Pehlivan tüm aramalara rağmen bugüne kadar bulunamadı. 18 günlük kaçış dün İzmir'de son buldu. Her yerde aranan Pehlivan dün sabah İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giderek teslim oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.