Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O komutanlar yakalandı!

TRT'nin basılması ve Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması talimatlarını veren firari komutanlar yakalandı. Firari Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kurmay Albay Müslüm Kaya'nın Mısır'a kaçma planları yaptığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O komutanlar yakalandı!
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 15 Temmuz’daki darbe girişimi ardından kaçan ve haklarında yakama kararı verilen kurmay albaylar; Konyalı Nebi Gazneli ile Malatyalı Müslüm Kaya’nın, Konya’da merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Şehit Mustafa Aydın Caddesi’ndeki stüdyo tipi bir dairede kaldığını belirledi.

Bunun üzerine dün saat 22.30 sıralarında Özel Harekat ekipleri eşliğinde operasyon düzenledi. Operasyonda Nebi Gazneli evin içinde, Müslüm Kaya da balkondan çatıya kaçmak isterken yakalandı.

KURMAY ALBAY GAZNELİ'NİN KARDEŞİ DE GÖZALTINDA

Polis, iki kurmay albayı gözaltına aldığı sırada eş zamanlı olarak Nebi Gazneli’nin saklanmalarını sağlayan seyyar köfteci kardeşi Ömer Gazneli’nin de evine operasyon düzenleyip onu gözaltına alındı.

6 AĞUSTOS’TA KONYA’YA GELMİŞLER

Kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya’nın 6 Ağustos’da Konya’ya geldiği ortaya çıktı. Nebi Gazneli’nin kardeşi Ömer Gazneli’nin de aynı gün başka bir isimle stüdyo daire kiraladığı ve iki kurmay albayında bu evde saklanmaya başladığı ifade edildi. İki kurmayın o günden itibaren evden dışarı çıkmadığı ve Ömer Gazneli’nin de iki kurmaya sık sık yiyecek getirdiği iddia edildi.

MISIR’A KAÇAMADAN YAKALANDILAR

Gözaltına alınan Ömer Gazneli’nin ifadesinde kardeşi ile Müslüm Kaya’nın Mısır’a kaçması için bağlantı kurduğunu ve iki kurmay albayın Salı günü Mısır’a gitmeyi planladıklarını söylediği öne sürüldü. Ömer Gazneli, ifadesinde iki kurmayın beylik tabancaları ve tabancaya ait mermileri de poşet içinde evinin bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine polis, Ömer Gazneli’yi evine götürüp tabancaları gömdüğü yeri göstermesini sağladı. Ardından da tabanca ve mermiler gömülen yerden çıkartıldı.

ASKERİ YEŞİL ATLET

Boğaziçi Köprüsü’nde askerlere halka ateş açmaları emrini verdiği iddia edilen Müslüm Kaya ile TRT binasının basılması emrini verdiği ileri sürülen Nebi Gazneli’nin, üstünde askerler personelin giydiği yeşil haki renkli alet, eşofman ve spor ayakkabı olması dikkat çekti. Şüphelilerin, sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.