Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O çifte FETÖ gözaltısı

’Kopya’ iddiaları üzerine 2012 yılında ÖSYM tarafından iptal edilen hakimlik ve savcılık sınavında birinci olan avukat A.K ile ikinci olan karısı avukat A.N.K., Amasya’nın Merzifon ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Kopya’ iddiaları üzerine 2012 yılında ÖSYM tarafından iptal edilen hakimlik ve savcılık sınavında birinci olan avukat A.K ile ikinci olan karısı avukat A.N.K., Amasya’nın Merzifon ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ÖSYM’nin 4 evli çiftin sınav kağıtlarındaki bire bir aynılığı gerekçe göstererek iptal ettiği hakimlik ve savcılık sınavında 93.5 puan ile birinci olan avukat A.K. ile o dönem Merzifon belediye meclis üyeliği yapan 93.2 puanla ikinci olan karısı avukat A.N.K.’yı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik süren soruşturma kapsamında Merzifon’daki evlerinde gözaltına aldı.
Çiftin, Suluova’da gözaltına alınan E.G. adlı avukatla birlikte araçla Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.