Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O Cani Anne Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Eskişehir’de 24 Nisan 2016 tarihinde boş bir arazide cesedi bulunan bebeği öldürdükleri ileri sürülen anne ve baba hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.24 Nisan tarihinde Aşağı Söğütönü mahallesinde ateş yakmak...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de 24 Nisan 2016 tarihinde boş bir arazide cesedi bulunan bebeği öldürdükleri ileri sürülen anne ve baba hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
24 Nisan tarihinde Aşağı Söğütönü mahallesinde ateş yakmak için odun arayan çocuklar, poşet içinde bir bebek cesedi bulmuşlardı. Yapılan inceleme sonucu 8 yerinden bıçaklanarak öldürülen bebeğin katillerini yakalamak için çalışma başlatan ekipler, olaydan 5 gün sonra bebeğin sarıldığı bir kıyafetin etiketinden yola çıkarak şüpheli anne Sibel U. ve baba Eren U.’yu yakalamıştı.
Yakalanan şüphelilerin yargılanmalarına 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Sibel U., tutuksuz sanık Eren U. ve avukatlar hazır bulundu. Sanık Sibel U.’un 16 Mart 2016 tarihinde savcıya verdiği ifadede, bebeklerini kocası Eren U.’un öldürdüğünü ileri sürmüştü. Verdiği ifadede, olay günü banyoda kendi başına doğum yaptığını belirten Sibel U., “Olay günü banyoda doğumu kendim yaptım. Kordon bağını kestiğimi hatırlamıyorum. Banyoya Eren U. geldi. Bana vurdu. Kendimden geçmişim. Yeniden kendime geldiğimde, doğumda kullandığım bütün havlu ve bezleri toplamış elinde poşetle karşımda duruyordu. Bebeği sordum. Bana ‘hastaneye götürdüm’ dedi. Ben de inandım. Evden çıktık. Bir yere uğrayarak poşeti bırakacağını söyledi. Bebeğin bıçaklanarak öldürüldüğünü polisler geldiğinde anladım. Önceki ifadelerimi Eren U.’un baskısıyla söyledim” dedi.
Sibel U., iki çocuğunu özlediğini ifade ederek, “Oğlumun tedavi olması gerek. Onların yanında olmak istiyorum” diye konuştu.
Suçlamaları kabul etmeyen Eren U. ise, oturdukları apartmanın güvenlik kameralarının incelenmesini isteyerek olay anında evde olmadığını iddia etti. Eren U., duruşma sırasındaki konuşmasında eşi Sibel U.’ya boşanma davası açtığını söyledi.
Sibel U.’un avukatı ise bebeğin bulunduğu poşetin üzerinde sadece Eren U.’nun parmak izinin bulunduğuna dikkat çekerek, Sibel U.’un tahliyesini istedi.
SAVCI ANNE VE BABA HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Duruşmada mütalaa veren savcı, anne ve baba hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını ve tutuksuz yargılanan baba Eren U.’un tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, savcının verdiği mütalaa üzerine sanık Eren U.’un kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak tutuklanma talebini kabul etti. Duruşmada tutuklanan sanık Eren U.’da cezaevine gönderildi.
Heyet, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları ve kararı açıklamak için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.