Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin’de Sona Yaklaşılıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda ilçenin yüzde 90’ının teröristlerden temizlendiği ve operasyonlarda sona yaklaşıldığı belirtildi. İlçenin büyük bir bölümünü temizleyen güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda ilçenin yüzde 90’ının teröristlerden temizlendiği ve operasyonlarda sona yaklaşıldığı belirtildi. İlçenin büyük bir bölümünü temizleyen güvenlik kuvvetlerinin kalan teröristlerin teslim olmaları için anonslar yapmaya başladığı bildirildi.
Mardin Valiliği tarafından 14 Mart 2016 günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlayan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Asker ve polis ekipleri tarafından müşterek olarak sürdürülen operasyonlarda ilçenin yüzde 90’ının teröristlerden temizlendiği ve önümüzdeki günlerde operasyonların tamamlanacağı belirtildi. Operasyonlarda sona yaklaşılırken, güvenlik kuvvetleri tarafından temizlenmeyen bölgede bulunan teröristlere anonslar ederek teslim olmaları yönünde çağrı yaptığı bildirildi.
“ELİNİZE BEYAZ BİR BEZ ALARAK BİZE DOĞRU YAKLAŞIN”
Operasyonların aralıksız devam ettiği Nusaybin ilçesinde sona yaklaşılırken, güvenlik kuvvetleri de teröristlere ‘Teslim olun’ anonsları yapmaya başladı. Operasyona çıkan güvenlik kuvvetleri zırhlı araçlardan, “Gençler, içeridekiler alanınız daraldı. Artık sona yaklaştık. Gelin bu işten vazgeçin. Anonsumuza kulak verin. Elinize beyaz bir bez alarak, bize doğru yaklaşın. Size ateş açılmayacaktır. Bizlere güvenin. Sizleri bekliyoruz” şeklinde anonslar yaptı.
HER TAŞIN ALTINDA TUZAK
Güvenlik kuvvetleri tarafından aralıksız sürdürülen operasyonlarda temizlenen bölgelerde yapılan arama tarama faaliyetlerinde her yerde teröristler tarafından döşenen tuzaklara rastlanıldı. Operasyonlarla teröristlerden temizlenen bölgelerde ayrı ekipler tarafından arama tarama faaliyetleri sürüyor. Güvenlik kuvvetlerinin arama yaptıkları bölgelerde kaçan teröristler tarafından döşenen çok sayıda tuzaklı patlayıcı tespit edildi. Teröristlerin özellikle kaçmak için kullandıkları tünel girişlerini patlayıcılarla tuzakladıkları görüldü. Tuzakları fark eden güvenlik kuvvetleri incelemelerini tamamladıktan sonra patlayıcıları kontrollü olarak imha edip, tehlikeleri ortadan kaldırıyor.
NUSAYBİN HARABE KENTE DÖNÜŞTÜ
Operasyonların 79’uncu gününe girdiği Nusaybin ilçesinde teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmalar ve teröristlerin döşedikleri tuzaklı patlayıcılar dolayısıyla ilçe adeta harabe kente dönüştü. İlçede bulunan ev ve iş yerleri kullanılmaz hale geldi. Birçok noktada çok katlı binaların da yerle bir olduğu gözlendi. Teröristler tarafından güvenlik kuvvetlerine yönelik hazırlanan tuzaklı patlayıcıların infilak ettirilmesi nedeniyle ilçedeki ev ve iş yerleri enkaza döndü. İlçenin büyük bir bölümündeki evler ve binalar yıkıldı. İlçe adeta harabe kente dönüştü.
OPERASYONLARDA 403 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada devam eden operasyonlarda bugüne kadar 403 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamalarda, “İlimiz Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 23 Mayıs 2016 saat 09.00 itibariyle 403 terörist etkisiz hale getirilmiş, 387 barikat kaldırılmış, 992 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edilmiştir” denildi.
OPERASYONLARDA 66 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU
Valilik tarafından yapılan açıklamada operasyon boyunca şehit olan güvenlik görevlisinin 66 olduğu belirtildi. Açıklamada, “Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 66 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; bin 719 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 2 bin 128 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 2 bin 939 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112’ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.