Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin’de Beklenen Yasak Geldi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde uzun süreden beri hazırlıkları yapılan sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart günü saat 00.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde uzun süreden beri hazırlıkları yapılan sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart günü saat 00.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, PKK’lılarca açılan çukur, barikat ve bombalı tuzakların temizlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin tesisi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi çerçevesinde 14 Mart’ta saat 00.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini açıkladı. Uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacının vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi olduğu ifade edilen açıklamada, bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmaların ve hazırlıkların yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Nusaybin’de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda Nusaybin Kaymakamlığı’na veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda 112 acil sağlık hizmetlerimiz devam edecek, nöbetçi eczanemiz açık bulunacaktır. Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiştir. Gebe, aşı takibi, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin tedbirler alınmıştır. 112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir” denildi.
PKK’lılarca kandırıldıkları düşünülenlere çağrı yapılan açıklamada, “Bu duyurumuz, teröristlerce kandırılmışların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik bir çağrıdır. Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla, çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren terörist unsurların, bir an önce teslim olmak ve kendilerini bekleyen kötü sondan kurtarmak için son çarelerini kullanmalarına yönelik bir ihtardır” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.