Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nizip’te PKK Propagandası Yapan 54 Kişi Gözaltına Alındı

Gaziantep’in Nizip ilçesindeki bir mesire alanında terör örgütü PKK mensuplarının afişlerini asarak örgüt propagandası yapan 54 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgilere göre, bir mesire alanında Kobani’de öldürülen terör örgütü...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in Nizip ilçesindeki bir mesire alanında terör örgütü PKK mensuplarının afişlerini asarak örgüt propagandası yapan 54 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgilere göre, bir mesire alanında Kobani’de öldürülen terör örgütü PKK mensuplarının resimlerinin yer aldığı pankartları asarak örgüt propagandası yapan kişileri gören vatandaşlar durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine mesire alanına gelen Jandarma ekipleri Gaziantep Üniversitesi’ndeki farklı bölümlerde okuyan öğrenciler olduğu tespit edilen kişilerin astığı pankartları sökerek öğrencileri gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığına götürülerek ifadeleri alınan şüphelilerden 48 kişi jandarmadaki işlemlerinin arından serbest bırakılırken grubu organize ettikleri belirlenen İ.A., M.K., C.K., Ö.S., E.Y. ve İ.A. isimli 6 kişi ise işlemlerin ardından ’Terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte üye olmak’ suçundan adliyeye sevk edildi.
Bu arada şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında bir grup öğrencinin adliye bahçesinde destek amaçlı bulunduğu görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.