Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nizami’nin İdam Edilmesine Tepki

Antalya’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Bangladeş’te Cemaati İslam Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesini protesto etti.AGD Antalya Şubesi üyesi grup, Bangladeş’te hükümet tarafından kurulan...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Bangladeş’te Cemaati İslam Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesini protesto etti.
AGD Antalya Şubesi üyesi grup, Bangladeş’te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami Partisi’nin lideri Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesini protesto etti. Kazım Özalp Caddesi havuz başında toplanan yaklaşık 30 kişilik grup ellerinde, üzerinde ‘Ben Gidiyorum’, ‘Allah’ı Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Sanma’ yazılı Motiur Rahman Nizami’nin fotoğraflarının olduğu dövizleri taşıdılar.
“HUKUK DIŞI BİR KARARDIR”
Arapça ve Türkçe olmak üzere çeşitli sloganlar atan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan AGD Antalya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Sivri, “Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesinin hukuk dışı bir karar olduğu açıktır. Bangladeş’te Cemaat-i İslam Partisindeki yönetici ve üyelerine yeniden idam cezaları verilmemesi, verilen idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılama sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından herhangi bir olay yaşamadan dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.