Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nikah Günü, Birlikte Olduğu Kadını Ve Annesini Öldürdü

Bursa’da, geçen yıl birlikte yaşadığı kadını ve onun annesini nikah günü öldüren polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanık polisin tutukluluk halinin devamına ve İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da, geçen yıl birlikte yaşadığı kadını ve onun annesini nikah günü öldüren polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanık polisin tutukluluk halinin devamına ve İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine karar verdi.
Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde müebbet talebiyle yargılanan polis memuru Abbas Usta (42) ve öldürülen Sevda Uysal’ın kızı Gizem Karaca ile tarafların avukatları duruşmaya katıldı. Sanık Usta savunmasında, Sevda Uysal ile birlikte yaşadıklarını, olay günü nikah yapacaklarını söyledi.
Olay günü evleneceği Sevda Uysal’ın gittiği işyerinden geri dönmediğini, kendisinin buraya gittiğini anlatan Abbas Usta, "Burada Taner Uysal isimli biriyle Sevda Uysal bana silahla saldırdı. O sırada yaşanan boğuşmada bu kişi Ayşe Şahin’i vurdu. Boğuşmada silahı aldım ve o sırada Sevda’ya doğru ateş ettim. Taner yeniden silahı elimden alıp kafama fırlattı. Daha sonra olay yerinden kaçtılar. Kamera görüntülerini, Sevda’nın telefonunun hafıza kartını Emin Uysal’a teslim ettim. Ben o zaman Emin Uysal’ın korunmasını istedim. Beyanlarım dikkate alınmadı, maalesef tanık öldürüldü" şeklinde konuştu.
Öldürülen Sevda Uysal’ın kızı 22 yaşındaki Gizem Karaca da ifadesinde, " Annem polis merkezine şikayete gittiğinde tanışmışlar. Daha sonra Abbas Usta, annemi sürekli taciz etmeye başladı. Baskılara dayanamayan annemle birlikte yaşamaya başladılar. Sanığın amacı annemle evlenip, çocuklarının velayetini almaktı. Taner Uysal’ın annemden hoşlandığını biliyorum. Ancak, sanığın iddia ettiği gibi ilişkisi olmadı. Annem, karakola gidip, ’bana, çocuklarıma bir şey olursa Abbas Usta sorumludur’ şeklinde dilekçe verdi. Ben Abbas Usta’nın baskılarından dolayı şu andaki eşimle kaçarak evlendim. Usta, anneme sürekli şiddet uyguluyordu. Annem birlikte yaşamak bile istemiyordu" ifadelerine yer verdi.
Olayın tek görgü tanığı olan Fatma Tükenmez ise, Abbas Usta’nın dükkana geldiğini ve tartıştığı Sevda Uysal’a ateş ettiğini, ardından kendisine "Yapma, Allah korkusu yok mu sende?" diyen Ayşe Şahin’e ateş edip olay yerinden ayrıldığını anlattı.
Sanık avukatı, Usta hakkında akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi. Mahkeme heyeti ise, sanığın rapor taleplerini reddetti.
Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine, Usta’nın tutukluluk halinin devamına, Taner Uysal’ın müşteki sıfatıyla zorla getirilmesine ve eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.