Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nihat Zeybekçi’nin Kurduğu Firmadan Hırsızlık Yapan Şahıslar Tutuklandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kurduğu Turkuaz Tekstil’e ait fabrikadan bir miktar altın ve para ile etkisiz hale getirilen güvenlik görevlisine ait silahı alan ve Nazilli, Balıkesir, Denizli’de yakalanan zanlılar mahkemeye sevk edildi. Denizli’de...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kurduğu Turkuaz Tekstil’e ait fabrikadan bir miktar altın ve para ile etkisiz hale getirilen güvenlik görevlisine ait silahı alan ve Nazilli, Balıkesir, Denizli’de yakalanan zanlılar mahkemeye sevk edildi. Denizli’de hakim karşısına çıkarılan 5 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkında 27 ayrı suçtan kesinleşmiş 55 yıl hapis cezası bulunan soygun, yağma ve hırsızlık çetesinin elebaşı olduğu iddia edilen Levent Ş, (51) Geçtiğimiz Perşembe günü nefes kesen bir operasyonla Nazilli polisi tarafından Yeni Sanayide bulunan bir işyerinde kıskıvrak yakalanmıştı. Emniyete götürülen zanlının verdiği ifade doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren Nazilli polisi, yakaladıkları şahsın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kurduğu firmaya ait fabrikayı soyan kişi olduğu bilgisine ulaşmıştı.
Bunun üzerine Denizli polisi ile iletişime geçen Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ortak bir çalışma yürüterek Levent Ş’yi, hazırlanan özel tim eşliğinde Denizli’ye götürerek teslim etti. Denizli’de yapılan sorguda işledikleri suçları itiraf eden Levent Ş’nin (51) verdiği bilgiler doğrultusunda Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekipleri, Sezgin Ç. (43) ile Ali Y.’yi (40) Balıkesir’de, İsmail A. (35) ve Mehmet A.’yı (37) ise Denizli’de yakaladı.
Aralarında Turkuaz Tekstil de olmak üzere, Denizli’de toplam 6 ayrı fabrikadan hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan şahıslar suçlarını itiraf etti.
Alınan ifadeleri değerlendiren güvenlik güçleri, şahısların evlerinde yaptıkları aramalarda, fabrikanın güvenlik görevlisine ait silah ile çelik kasa açmakta kullanılan malzemeleri ele geçirdi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4’ünün tutuklandığı bir kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.