Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde Polisi 1 Milyonluk Dolandırıcılığı Son Anda Engelledi

Kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların 1 milyonluk vurgununa Niğde polisi engel oldu. Olay, Türkiye’de mağdurun zarar görmeden engellendiği en yüklü dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.Edinilen bilgiye göre, kendini hakim...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niğde Polisi 1 Milyonluk Dolandırıcılığı Son Anda Engelledi
Kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların 1 milyonluk vurgununa Niğde polisi engel oldu. Olay, Türkiye’de mağdurun zarar görmeden engellendiği en yüklü dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.
Edinilen bilgiye göre, kendini hakim savcı olarak tanıttıkları iddia edilen Reşat B., Mehmet A., Mustafa A., Mehmet, A., Ankara Kavaklıdere’de yaşayan yaşlı bir kadını telefonla aradı. Yaşlı kadına kendilerini savcı olarak tanıtan zanlılar kadında ne kadar para ve ziynet eşyası varsa verilen adrese getirmesini istedi. Yaşlı kadın bankadan banknotlar halindeki 270 bin Euro (850 bin lira) nakit, 150 bin lira değerinde de ziynet eşyasını çuvala koyarak yanında yardımcı olarak bulunan personeline dolandırıcıların verdiği adrese gönderdi. Paraları alan dolandırıcılar Ankara’dan Şanlıurfa’ya giderken Niğde’de rutin asayiş uygulaması yapan polisler tarafından durduruldu. Otomobilde yapılan aramada koltuk altlarında ve torpido gözüne zulalanmış 900 bin nakit 150 bin lira değerinde de ziynet eşyası ele geçirilirken, otomobilde bulunan Reşat B., Mehmet A., Mustafa A. ve Mehmet, A., gözaltına alındı.
Niğde Asayiş Şube Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucu banknotlar halindeki paranın üzerinde bulunan mühürlü banka şeridinden Ankara’daki bir bankadan çekildiği tespit edildi. Bankayla irtibata geçilmesi sonucunda yaşlı kadına ulaşıldı. Yapılan kimlik sorgulamasında zanlıların çok sayıda dolandırıcılık suçuna karıştıkları öğrenildi. Bunun yanı sıra, söz konusu olay, Türkiye’de mağduru zarar görmeden engellenen en yüklü miktardaki dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.
Ele geçirilen para ve ziynet eşyaları ile yakalanan 4 zanlı ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.