Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nevruz Sadece 21 Mart Günü Vilayet Meydanında Kutlanacak

Eskişehir Valiliği, Nevruz kutlamalarının sadece 21 Mart Pazartesi günü Valilik meydanında yapılmasına, diğer gün ve saatlerde yapılmak istenilecek farklı etkinliklere müsaade edilmemesine karar verdi.Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Valiliği, Nevruz kutlamalarının sadece 21 Mart Pazartesi günü Valilik meydanında yapılmasına, diğer gün ve saatlerde yapılmak istenilecek farklı etkinliklere müsaade edilmemesine karar verdi.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan Nevruz’un her yıl ülke devlet kurumları, siyasi partiler ve STK’larca düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandığı hatırlatıldı. Ancak, son zamanlarda ülkede yaşanan terör olayları ve devlet tarafından terör örgütlerine karşı başarıyla yürütülen operasyonlar gerekçe gösterilmek suretiyle 21 Mart Nevruz kutlamaları öncesi, esnası ve sonrasında terör örgütleri ve marjinal gruplarca toplumsal şiddet hareketlerine yönelik sansasyonel ve provakatif saldırılar ile kargaşa ortamı çıkarılmaya çalışılabileceği değerlendirildiği belirtilen açıklamada, "Milli güvenlik, genel asayiş ve kamu güvenliğinin bozulmaması, vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri ile can güvenliğinin korunması amacıyla; Eskişehir Valiliğimizce alınan karar doğrultusunda ilimizde Nevruz kutlamaları 21 Mart Pazartesi günü valilik meydanında yapılacaktır. Diğer gün ve saatlerde yapılmak istenilecek etkinliklere müsaade edilmeyeceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.