Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nevruz Öncesi Gözaltına Alınan Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

İzmir’in çeşitli yerlerinde, nevruz bahanesiyle olay çıkaracağı iddiasıyla polis ekiplerince yakalanan aralarında Konak ve Buca HDP ilçe başkanlarının bulunduğu 22 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.İzmir Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in çeşitli yerlerinde, nevruz bahanesiyle olay çıkaracağı iddiasıyla polis ekiplerince yakalanan aralarında Konak ve Buca HDP ilçe başkanlarının bulunduğu 22 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, istihbarat bilgileri sonucu, kent genelinde nevruzu bahane ederek molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları ve nevruza katılacak kişileri kışkırtacağı ileri sürülen kişileri belirledi. Yapılan tespitten sonra Terörle Mücadele Şubesi ekipleri; özel harekat polisinin de bulunduğu 500 polisle, geçen pazar günü eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, aralarında 3 dernek ve bir HDP ilçe temsilciliğinin de bulunduğu 32 adreste arama yapıldı, 2 kuru sıkı tabanca ve bunlara ait 89 fişekle terör örgütüne ait bazı yayınlar ele geçirildi. Aranan 28 kişiden aralarında HDP Konak İlçe Başkanı M.K., HDP Buca İlçe Başkanı C.A.’nın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulamaları biten şüpheliler ’Terör örgütü üyesi olmak’, ’Terör propagandası yapmak’, ’Polise taş, molotof kokteyliyle saldırmak’, ’izinsiz gösteri yapmak’ suçlamalarıyla bugün öğle saatlerinde adliyeye götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.