Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazlı Ilıcak Başbakan Davutoğlu’na Hakaretten Hakim Karşısında

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen gazeteci Nazlı Ilıcak ifadesinde, “Benim PDY(Paralel Devlet Yapılanması) davalarını sulandırdığım söyleniyor. Oysa ben bu davalara toptan inanmıyorum”...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen gazeteci Nazlı Ilıcak ifadesinde, “Benim PDY(Paralel Devlet Yapılanması) davalarını sulandırdığım söyleniyor. Oysa ben bu davalara toptan inanmıyorum” dedi.
İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, bir önceki celseye katılmadığı gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan gazeteci Nazlı Ilıcak avukatıyla birlikte hazır bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ise avukatı Abdurrahman Sacid Göksu temsil etti.
Sanık Nazlı Ilıcak, kimlik tespiti sırasında gazetecilik yaptığını ve aylık 10 Bin TL geliri olduğunu söyledi. Ilıcak, kendisi hakkında çıkarılan zorla getirme kararına hatırlatma yaptı. Kapatılan Bugün gazetesinde çalıştığını kaydeden Ilıcak, gazeteye kayyım atanmasının ardından avukatlarının görevlerine son verildiğini, bu nedenle yeni bir avukat tuttuğunu söyledi. Avukatın kendisine, ilk duruşmada bir şey olmayacağını söylediğini, kendisi gelmek istemesine rağmen, avukatın söylemi üzerine duruşmaya gelmediğini kaydetti.
Bunun üzerine hakim, Ilıcak’a hatırlatmada bulunarak, “Ben, trafikte kaldığınızı söyleseniz dahi zorla getirme çıkarmazdım. Ancak avukatınız herhangi mazerette bulunmadı” dedi.
“GERİZEKALIYI KULLANMAMIN SEBEPLERİ VAR”
Avukatının yanlış bilgilendirme yapmış olabileceğini ifade eden Ilıcak, savunmasında, “Ben yazımda komplo teorilerini piyasaya sürenler ve bunlara inanlar olduğunu söyledim. İnananlar için de gerizekalı ifadesi kullandım. İnanan insanlara elbette ağır kabul edilebilecek bir ibare olan gerizekalıyı kullanmamın sebepleri var. Ben rasyonel yaklaşımlara inanırım” dedi.
“SULANDIRDIĞIM İDDİA EDİLEN PDY DAVALARINA TOPTAN İNANMIYORUM”
Ilıcak ifadesinin devamında, “İki meslektaşınız tahliye kararı vermişti daha önce. Sayın başbakan şöyle dedi; ‘Meydanı Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere savcılara bırakmayız’.Tahliyeden bir hafta önce Fetullah Gülen, ‘herkül.org’ da yayınlanan bir videoda dua etmiştir. Bunun bir tahliye talimatı olarak algılanması söz konusu. Benim PDY(Paralel Devlet Yapılanması) davalarını sulandırdığım söyleniyor. Oysa ben bu davalara toptan inanmıyorum. Bizler toplumun fikir önderli olan gazetecileriz. Bu mahkeme salonunda bir önceki davada mahkeme basın özgürlüğünden yana değerlendirme yapıp, beraat kararı vermiştir.(Gazeteci Cem Küçük, Aydın Doğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aynı yargılandığı davada beraat etti)  Ben aynı şekilde basın özgürlüğü lehinde değerlendirmelerin şahsım yönünden de yapılmasını talep ediyor, beraatimi istiyorum. Sayın başbakana hiçbir zaman hakaret etmedim” diye konuştu.
“ILICAK’IN YAZISI ALGI YARATMAYA YÖNELİK”
Daha sonra söz alan Başbakan Davutoğlu’nun avukatı Göksu, sanık Ilıcak’ın yazısının özellikle ‘Ya koskoca başbakan ne dersiniz’ şeklinde başlayan bölümünde müvekkiline hakaret ettiğini savundu. Sanık Ilıcak’ın bahsettiği hakimlerin (Metin Özçelik ve Mustafa Başer) meslekten ihraç edildiğini ve haklarında iddianame düzenlendiğini hatırlatarak, “Sanık bir cadı avından bahsetmiştir. Aslında yazılan yazı bir algı yaratmaya yöneliktir. Ortada bir komplo teorisi yoktur. Bu gerekçelerle yazılan ‘gerizekalı’ ibaresinin müvekkile yönelik hakaret suçunun oluşturduğunu düşünüyor ve cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
DURUŞMA ERTELENDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ilıcak’ın avukatının sunduğu beyanların incelenmesi ve taraflara delillerini sunmaları için süre verdi. Sanık Ilıcak’ın duruşmalara katılma zorunluluğunu kaldıran mahkeme duruşmayı erteledi.
“2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Nazlı Ilıcak’ın “Komplo Teorileri ve Geri Zekalılar” başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, sanık Ilıcak hakkında ’’kamu görevlisine alenen hakaret’’ suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.