Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzisyen Değer Deniz’in Katil Zanlısına 45 Yıl Hapis

Müzisyen Değer Deniz’in öldürülmesine ilişkin davada, 17 yaşındaki tutuklu sanık C. M. ’tasarlayarak öldürme, nitelikli yağma ve cinsel saldırı’ suçlarından 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın yanıltıcı davranışlar...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müzisyen Değer Deniz’in öldürülmesine ilişkin davada, 17 yaşındaki tutuklu sanık C. M. ’tasarlayarak öldürme, nitelikli yağma ve cinsel saldırı’ suçlarından 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın yanıltıcı davranışlar gösterdiğini ve suç anında soğukkanlı tavırlar sergilediğini dikkate alan mahkeme sanık hakkında iyi hal indirimi uygulamadı.
İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık C.M. cezaevinden getirildi. Değer Deniz’in annesi Ayşe Sevinç Sözer, ağabeyi Amaç Deniz ve kardeşi Orhan Deniz ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Duruşmanın başlamasının ardından Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar söz alarak, işlenen suçlarda ölenden kaynaklanan bir tahrik bulunmadığı için bu yönde indirim uygulanmamasını talep etti. Avukat Gülbahar, "Sanığın geçmişi, aynı binada hırsızlık yapması, uyuşturucu kullandığını kabul etmesi, yalan beyanlarla mahkemeyi yanıltmaya çalışması, suçların işleniş biçimi, toplum ve kadınlar için yarattığı tehlike göz önüne alınarak en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.
SANIK AVUKATI SAVUNMA YAPMADI
Olayın kendilerine ilk ulaştığında farklı şekilde aksettirildiğini öne süren sanık avukatı Altan Akbaş, "Daha sonra iddia makamı ve mahkemenin araştırmaları sonucu elde edilen deliller değerlendirildiğinde bu aşamada olayın işlenişi ve oluşuna yönelik bir savunma geliştirmemizin mümkün olmadığı kanaatindeyiz. Talep edeceğimiz tek şey sanığın çocuk olması, kendi ruh dünyası, sosyal ve kültürel yapısı göz önüne alındığında sanığın ifadesi esnasında ölen hakkında kullandığı ifadeler hayatın olağan akışındadır. Bu nedenle ölenin hatırasına saygısızlıktan savcılığın görüşüne katılmıyoruz. Diğer suçlardan ise verilecek cezayı mahkemenin takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Mahkeme başkanı sanık C.M.’ye davanın sona ereceğini hatırlatarak son sözünü sordu. Sanık C.M. "Hiçbir şey demiyorum. Diyeceğim bir şey yok" şeklinde yanıt verdi.
İYİ HAL İNDİRİMİ YOK
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık C. M.’yi ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın olay tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle mahkeme bu cezayı 24 yıla indirdi. Mahkeme, ayrıca sanığı ’cinsel saldırı’ suçundan 12 yıl, ’nitelikli yağma’ suçundan ise 9 yıl olmak üzere toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki tavrı, kaçamaklı olarak yanıltıcı davranışlar gösterdiği, birden fazla suçu birlikte işlemesi, suç anındaki soğukkanlı tavrını dikkate alan mahkeme sanığa iyi hal indirimi yapmadı.
"DAVA İSTEDİĞİMİZ GİBİ SONUÇLANDI"
Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz ve avukatları kararın ardından adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı. Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar, kararı olumlu bulduklarını kaydetti. Ancak cinayetin canavarca hisle gerçekleştirildiğini belirten avukat Gülbahar, bu yönden kararı temyiz edeceklerini söyledi. Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz ise, "Tabi ki verilen ceza hiçbir şekilde yetmiyor. Ama, olsun istediğimiz detayı aldık. Burada hep beraber çok güzel bir dayanışma yaşadık. Bu dava çok önemliydi, istediğimiz gibi sonuçlandı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.