Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müsteşar yardımcısından yangın açıklaması

İzmir Bayındır’da iki gün önce başlayan ve Manisa Turgutlu sınırına kadar 500 hektarlık alanda etkili olan yangın hakkında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, “Çok şiddetli rüzgar olmasından...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müsteşar yardımcısından yangın açıklaması

İzmir Bayındır’da iki gün önce başlayan ve Manisa Turgutlu sınırına kadar 500 hektarlık alanda etkili olan yangın hakkında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, “Çok şiddetli rüzgar olmasından ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesinden dolayı yangın büyüdü. Yangında 500 metrenin üzerinde atlamalar olmuş. Ancak yangın kısmen kontrol altında ve şu anda iyi bir durumdayız" dedi.

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiinde geçen salı saat 16.00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Rüzgarın da etkisi ile 500 hektarlık alan yangından etkilendi. Söndürülen bölgeler, rüzgar nedeniyle yeniden alev almaya başlayınca ekipler çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Yangın, Manisa Turgutlu sınırına kadar ulaştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi de bölgeyi helikopterle gezerek incelemelerde bulundu.

“Şu anda da 30 kilometrenin üzerinde rüzgar var”

Yangın başladıktan 18 dakika sonra orman teşkilatının müdahale ettiğini kaydeden Çiftçi, “Çok şiddetli rüzgar olmasından ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesinden dolayı yangın büyüdü. 500 metrenin üzerinde atlamalar olmuş. Dün öğle saatlerinde yangın kontrol altına alınmıştı. 14.00 sıralarında tekrar rüzgardan dolayı patlama oldu. Maalesef yangın yine büyüdü. Şuanda da 30 kilometrenin üzerine rüzgar var. Ancak şuanda yangın kısmen kontrol altında. Etrafta dumanlar var. Tamamen söndürülebilmesi için 2-3 gün geçmesi lazım. Yöre orman teşkilatımıza, belediyelerimize, yöre halkımıza da desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Tekrarlama ihtimali var ancak tedbir alıyoruz”

Yangına 11 helikopter, 4 uçak, 15 dozer, 36 su tankeri ve 650 kişilik personelle müdahale edildiğini ifade eden Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yangında her şey olabilir. Çok geniş bir alan. 500 hektardan bahsediyoruz. Böylesi geniş bir alanda tekrarlama ihtimali tabii ki var ancak bunun da tedbirlerini alıyoruz. İnşallah kaçırmayacağız. Isparta, Denizli, Balıkesir, Uşak’taki ekiplerimizi de yardıma getirdik. Şuanda iyi bir durumdayız. Ümit ediyorum ki bunu kaçırmayacağız.”

“En küçük bir ateşin büyüme ihtimali var”

Yangına neyin sebep olduğunun araştırıldığını kaydeden Çiftçi, “Neden çıktığıyla ilgili jandarma ve orman teşkilatımızla çalışmalarımız devam ediyor. Bu yörelerde çok rüzgar var. Bu mevsimde kesinlikle ateş yakılmamalı. En küçük bir ateşin büyüme ihtimali var. Sigara izmaritlerine, bahçede yakılan ateşlere, piknik ateşlerine, cam şişelerine çok ama çok dikkat etmeliyiz. Yangın 500 metre atladı. Bu yüzden doyurucu yağmurlar gelinceye kadar dikkat edelim” uyarısında bulundu.

Çiftçi, Muğla Marmaris İçmeler’de başlayan yangınla ilgili de, “Buradaki helikopterlerin 4’ü kaldı, diğerlerini oraya yönlendirdik. Oradaki yangını da takip ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.