Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta ’Duman-2’ uygulaması

Muş’ta ’Duman-2’ uygulamasında 6 bin 842 paket kaçak sigara ele geçirildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, tüm yurtta eş zamanlı olarak ’Duman-2’ uygulaması gerçekleştirildiği belirtildi. Uygulama kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta ’Duman-2’ uygulaması

Muş’ta ’Duman-2’ uygulamasında 6 bin 842 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, tüm yurtta eş zamanlı olarak ’Duman-2’ uygulaması gerçekleştirildiği belirtildi. Uygulama kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları kontrollerde il merkezindeki 12 iş yerinde 3 bin 786 paket, Bulanık ilçesinde bir iş yerinde 83 paket, Malazgirt ilçesinde 3 iş yerinde toplam 170 paket olmak üzere toplam 4 bin 42 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve iş yeri sahiplerine 5607 sayılı Kanun’a muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı belirtildi. Açıklamada, il merkezinde 4 iş yerine ise TAPDK ruhsatı bulunmadığından idari işlem uygulandığı ifade edildi. Açıklamada, "Ayrıca 2 kişiye ait 5 iş yerinde yapılan aramalarda da çeşitli markalarda 2 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ve 60 kilo kıyılmış tütün maddesi ele geçirilmiştir. Şahıslardan 1’i ifadesi akabinde serbest kalırken, diğer şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır" denildi.

Varto’da bir iş yerinde de ’Kürdistan Manifestosu’ isimli kitap ve sözde Kürdistan haritası bulunan kartpostal ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, iş yeri sahibi hakkında ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yasal işlem yapıldığı belirtilerek, "İlimizde suç ve suçlulara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.