Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta Dilenci Operasyonu

Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sokaklardan toplanan dilenciler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırdı.Zabıta ekipleri, sabah saatlerinde şehrin çeşitli yerlerinde dilenen kadın ve çocuklara yönelik operasyon...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta Dilenci Operasyonu
Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sokaklardan toplanan dilenciler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırdı.
Zabıta ekipleri, sabah saatlerinde şehrin çeşitli yerlerinde dilenen kadın ve çocuklara yönelik operasyon düzenledi. Bir saat içerisinde toplanan yaklaşık 20 dilenci, zabıta minibüsüne bindirilmek istendi. Bu sırada dilenciler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere terlik ve taş ile saldırdı. Zabıtaların engellemekte güçlük çektiği dilenciler, Muş Belediyesi’nde görevli fotoğrafçıya da saldırdı. Zabıta aracına bindirilen dilencilerin şehir dışına çıkartılacağı bildirildi.
Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında vatandaşları rahatsız ederek dilencilik yapanların toplandığı belirtilerek, kent dışından geldikleri belirlenen dilencilerin ekiplerce il sınırına götürüldüğü ifade edildi. Operasyonda yakalanan dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince yasal ve cezai işlem uygulandığı ifade edilen açıklamada, "Ekiplerimiz, vatandaşları rahatsız ederek cadde ve sokaklarda dilencilik yapanlara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Bu kapsamda yakaladığımız 23 dilenciye cezai işlem uyguladıktan sonra il dışına gönderdik. Ayrıca üzerlerinde tespit edilen paralara da el kondu. Vatandaşların dilencilik yapanları ’Alo 153’ hattına bildirmelerini bekliyoruz. Amacımız, halkımızın rahat ve huzurlu olmasını sağlamak. Ekiplerimiz, vatandaşları rahatsız ederek dilenciliği meslek haline getirenlere yönelik bundan sonra da operasyonlara devam edecek" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.