Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta asayiş uygulaması

Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, okul önlerinde ve internet kafelerde asayiş uygulaması yaptı.İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlükleri ve Uyuşturucuyla Mücadele (UM)...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta asayiş uygulaması

Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, okul önlerinde ve internet kafelerde asayiş uygulaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlükleri ve Uyuşturucuyla Mücadele (UM) Birimine bağlı ekipler, öğrencilerin güvenliği için okul önlerinde ve internet kafelerde asayiş uygulamasına aralıksız devam ediyor. Okul önlerinde uygulama yapan ekipler, okulla ilişiği olmayan gençlerin GBT’sini sorguladı. Uygulamaya esnasında polislerin yanına gelen Ejder Akyürek isimli bir vatandaş, uygulamanın çok güzel olduğunu ve bunun tüm okullarda yapılmasını istedi.

Daha sonra öğrencilerle görüşen Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Özgür Baykara, "Burada okulla ilişiği olmayan şahıslar gelebilir. Size, içerisinde uyuşturucu olduğunu düşündüğünüz herhangi bir şey verebilir veya satışını yapabilir. Hepiniz uyuşturucunun zararlarını biliyorsunuz. Burada bu tür şahıslara denk gelirseniz, hiç çekinmeden 155’i arıyorsunuz ve durumu izah ediyorsunuz. İlk başlarda size ikram edip daha sonra satmaya çalışabilirler. Böyle bir şey olursa, şahısların eşkallerini mutlaka alın ve bize bildirin" dedi.

Uygulamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda yapana Mustafa Tunç isimli veli, uygulamanın tüm okullara yayılması gerektiğini söyledi. Uyuşturucu kullanma yaşının düştüğünü anımsatan Mustafa Tunç, "Son zamanlarda uyuşturucunun ilkokullara kadar düşmesi, uyuşturucunun çocuklarımızı rehin alması, bonzai, esrar gibi uyuşturucuların sokaklarda satılması, okulların önünde okulla alakası olmayan insanların dolaşması herkesi rahatsız ediyordu. Bu uygulama bunun önüne geçecektir. Bunun devamını bekliyoruz. Aslında uyuşturucuyla sadece polisin değil, halkımızın da mücadele etmesi gerekir. Bu iş sadece polisle olmaz. Halkın da buna duyarlılık göstermesi lazım" diye konuştu.

Okul önlerinde uygulamadan sonra internet kafeleri kontrol eden ekipler, burada gençlerin kimlik kontrolünü yaptı ve işletme sahiplerini uymaları kurallar konusunda uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.