Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş Valiliği “Teröristlerin İnfaz Edildiği” İddialarını Yalanladı

Muş Valiliği, Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyünde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerin infaz edildiği iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.Muş Valiliğinden, ele geçirilen teröristlerin güvenlik güçleri tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş Valiliği, Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyünde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerin infaz edildiği iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.
Muş Valiliğinden, ele geçirilen teröristlerin güvenlik güçleri tarafından infaz edildiği iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Valiliğimizce 6 Nisan 2016 tarihinde yapılan basın duyurusunda; Valiliğimiz koordinesine 49.Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerce; Varto İlçesi Teknedüzü Köyü kırsalında “Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak - 56” isimli operasyon icra edildiği, gerçekleştirilen operasyonda 4 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği, bölücü terör örgütünün sözde Erzurum Eyaleti Üçlü Yürütme ve Doğu Gücü Sorumlusu Devrim (kod adlı) Mehmet Hayme isimli BTÖ mensubunun sağ olarak ele geçirildiği, bölücü terör örgütü mensuplarına işbirlikçilik yapan Teknedüzü Köyü Muhtarı Ali Rıza Şahin ve 3 kişinin (toplam 4 şahıs) Varto Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Bölücü Terör Örgütü yandaşları ve destekçileri tarafından; ele geçirilen teröristlerin güvenlik güçleri tarafından infaz edildiği, yaşlı bir bayanın terör örgütü üyesi gibi gözaltına alındığı ve suçsuz insanların terör örgütü ile işbirliği yaptığı iddiaları ile tutuklandıkları yönündeki tamamen asılsız iddialar üzerine Valiliğimizce açıklama yapılmasında zaruret görülmüştür” denildi.
“6 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda “teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık veren terör örgütü mensupları güvenlik güçleriyle çatışmaya girmiş, çatışmada 4 bölücü terör örgütü mensubu (ölü olarak) etkisiz hale getirilmiş ve 1 terör örgütü mensubu ise güvenlik güçlerimizce sağ olarak ele geçirilmiştir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Operasyon sonrasında; canlı ele geçirilen Devrim kod adlı Mehmet Hayme’nin, PKK/KCK terör örgütünün sözde Erzurum Eyaleti Bölge Sorumlusu, Erzurum Üçlü Yürütme Doğu Cephesi/Halkla İlişkiler/Karlıova-Varto grubu sorumlusu, 2002-2016 yılları arasında Muş bölgesindeki terörist faaliyetlerinin planlayıcısı ve sorumlusu olduğu, ayrıca, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Arslan Kulaksız’ın şehit edilmesi, Muş bölgesinde bulunan kritik ve ekonomik tesislere yönelik yapılan saldırıları ve sabotajları koordine ettiği, 15-16 Ağustos 2015 tarihinde Varto ilçesinde sözde özerklik ilan edilmesi ve güvenlik güçlerine yönelik eylem ve saldırı talimatlarını verdiği tespit edilmiştir. Adı geçen terörist Mehmet Hayme, güvenlik güçlerimizin operasyon sonrası yaptığı aramalarda; Sisi Bingöl isimli işbirlikçi şahsın evinin yanındaki boş ahırda (üzerine kilit vurulmuş şekilde) üzerinde el bombası, telsiz, mühimmat ve teçhizatlı olarak ele geçirilmiştir. Söz konusu şahıs Varto Sulh Ceza Hâkimliğince Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan tutuklanarak Cezaevine konmuştur.”
“İNFAZ EDİLDİKLERİNE DAİR ÇIKARILAN YALAN HABERLER TAMAMEN ASILSIZ”
Bölücü terör örgütü sözde üst düzey yöneticisi olan Mehmet Hayme’nin canlı yakalanması, örgüt yandaşlarının ele geçirilen teröristlerin güvenlik güçleri tarafından infaz edildiklerine dair çıkarılan yalan haberlerin tamamen asılsız olduğunu vurgulanan açıklamada, “Eğer ele geçirilen BTÖ mensupları iddia edildiği gibi infaz edilmiş olsaydı, sağ ele geçirilen ve sözde üst düzey yönetici olan terörist de canlı olarak teslim alınmazdı” denildi.
“TERÖRİSTİN ÜZERİNE KAPIYI KİTLEYEREK GİZLEDİ”
Açıklamada, terör örgütü yandaşlarınca suçsuz gösterilmeye çalışılan Sisi Bingöl’ün, Varto bölgesindeki terör örgütü mensuplarına erzak ve malzeme temin ederek barınma imkânı sağladığı ve operasyon bölgesinden kaçan Mehmet Hayme isimli teröristi evinin yanındaki boş ahıra üzerine kapıyı kilitleyerek gizlediği tespit edildiği belirtilerek,, “Varto Sulh Ceza Hâkimliği’nce, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştur. İddia edildiği gibi suçsuz değildir.
Demokratik Bölgeler Partisi Varto İl Genel Meclis Üyesi olan Metin Aydoğdu’nun Bölgedeki terör örgütü mensuplarına erzak ve malzeme temin ettiği, barınma imkânı sağladığı, örgütle parti-köy komiteleri ve kent meclisi arasında irtibat sağladığı tespit edilmiş ve Varto Sulh Ceza Hâkimliğince, silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Varto Teknedüzü Köyü Muhtarı Ali Rıza Şahin’in, Bölgedeki BTÖ mensuplarıyla irtibat halinde olduğu, örgüt mensuplarına erzak ve malzeme temin ederek barınma imkanı sağladığı tespit edilmiş ve Varto Sulh Ceza Hakimliğince, silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanarak cezaevine konmuştur. Bölgedeki örgüt mensuplarına erzak ve malzeme temin ederek barınma imkânı sağlayan Zafer Bingöl isimli şahıs ise Varto Sulh Ceza Hakimliğince, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.
Yukarıda da izah edildiği gibi BTÖ yandaşlarınca suçsuz gibi gösterilmeye çalışılan şahısların masum olmadıkları açıkça görülmektedir. Bu tür iddialar Güvenlik Güçlerimizce yapılan başarılı operasyonlara gölge düşürmek ve halkımızı devletine karşı kışkırtma amaçlıdır. Fakat sağduyulu Muşlu vatandaşlarımız BTÖ yandaşlarınca yapılan bu tür algı operasyonlarına itibar etmemekte ve devletinin yanında yer almaktadır. Bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.