Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muratpaşa’da Kokmuş Sucuk Operasyonu

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, son kullanım tarihleri geçmiş iki ton sucuğa el koydu.Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi, yapılan bir ihbar üzerine insan sağlığıyla oynayan bir iş yerine baskın yaptı. Memurevleri mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, son kullanım tarihleri geçmiş iki ton sucuğa el koydu.
Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi, yapılan bir ihbar üzerine insan sağlığıyla oynayan bir iş yerine baskın yaptı. Memurevleri mahallesi Derya caddesinde bir iş yerine baskın yapan Deniz mahallesi zabıta karakolu ekipleri, son kullanım tarihleri geçmiş ve kokmuş yaklaşık iki ton sucuğu ele geçirdi.
Zabıta ekiplerinin yaptığı baskında sucukların son kullanım tarihlerinin geçtiği ve bir kısmının üzerinde üretim barkotunun olmadığının tespit edilmesinin ardından Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerine olay bildirildi. Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin de yaptığı incelemede, üretim etiketlerinin olmadığı sucuklara yeni üretim etiketlerinin bastırıldığı tespit edildi. Tarım ekiplerinin yaptığı denetimde yaklaşık iki ton sucuğun son kullanım tarihlerinin geçmiş ve kokmuş olduğu tespit edildi.
İMHA EDİLDİ
Halkın sağlığıyla oynamaya kalkan firmanın iş yeri işletme ruhsatının olmadığı tespit edildi. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, 5996 sayılı kanun kapsamında hijyene uymadığı gerekçesi ile 2 bin 600 TL, son kullanım tarihi geçen ürünlerin bulunmasından dolayı da iş yeri sahibine bin 460 TL cezai işlem uyguladı. Kokmuş sucukları piyasaya sürmeye hazırlanan firma sahibinin, Tarım İlçe Müdürlüğüne imha dilekçesi vermesinin ardından yaklaşık iki ton sucuk Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kızıllı çöp alanına götürülerek imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.