Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar 9 bin 300 lira dolandırılmaktan son anda kurtarıldı

Tokat’ta telefonda kendisini astsubay olarak tanıtan kişinin hesabına 9 bin 300 lira yatıran muhtar, polisin yardımı ile dolandırıcılara parayı kaptırmaktan son anda kurtuldu.Edinilen bilgiye göre, Tokat merkeze bağlı Yayladalı Köyü Muhtarı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta telefonda kendisini astsubay olarak tanıtan kişinin hesabına 9 bin 300 lira yatıran muhtar, polisin yardımı ile dolandırıcılara parayı kaptırmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, Tokat merkeze bağlı Yayladalı Köyü Muhtarı Mustafa Al, telefonla arayarak kendisini astsubay olarak tanıtan kişinin ’nüfus cüzdanının fotokopisinin dolandırıcıların eline geçtiğini ve bu şahsın yakalanması için gizli çalışma yaptıklarını’ söylemesi üzerine dolandırıcılık olayından habersiz şahısların dediklerini yapmaya başladı. Dolandırıcının talimatı üzerine telefonunu kapatmadan PTT şubesine giden Al, 9 bin 300 lirayı hesaba aktardı. Bu sırada kardeşinin olayı polise bildirmesi üzerine Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro ekipleri Mustafa Al’ı bir banka şubesinden çıktığı bilgisini alarak onu Alipaşa Hamamı önünde durdurdu. Şahısla birlikte paranın yatırıldığı PTT şubesine giden ekipler, dolandırıcılar parayı çekemeden bloke ettirdi.
Dolandırılmaktan son anda kurtulan Al, şahısların kendisini telefonda hanımı ile telekonferans yaptırarak görüştürmesi ve "eve jandarma" geldi demesi üzerine inandığını söyledi. Olayın gizli yürütüldüğünü ve telefonunu hiç kapatmaması gerektiğini söylenmesi nedeni ile çevresindekilerle iletişime geçip olayı sorgulayamadığını ifade eden Al, “Bana kaç liram olduğunu söylediler. 7 bin 300 lira civarında kurban param ile 2 bin TL muhtarlığın kırım parası vardı. ‘Hanımın yanımızda’ dediler telefonda beni görüştürdüler ‘hanım jandarma geldi’ dedi. O arada hesabın 10 lira para yatırıyoruz sen o hesaba para yatır dediler. Bir kişinin benim kimlik fotokopimi ele geçirdiğini, o şahıs tanıyıp tanımadığımı sordular. 9 bin 300 lira para yatırdım. 8 bin bloke edilerek kurtarıldı. Diğer kalan bakiye de bankamatikten havale yaptığım için hesaplarına geçmeden durduruldu” diye konuştu.
Muhtar Al, ifadesi alınması üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.