Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’da Fetö Operasyonunda 12 Gözaltı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği ‘FETÖ’ ve ‘Paralel Devlet Yapılanması’na ilişkin operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken,...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği ‘FETÖ’ ve ‘Paralel Devlet Yapılanması’na ilişkin operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, bir kişinin ise yurt dışında olması nedeniyle yakalanamadığı öğrenildi.
Gerçekleştirilen operasyonda mermerci, avukat, inşaat müteahhiti ve değişik iş kollarından iş adamları bulunuyor. FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin iş adamlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon ile ilgili Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “Son zamanlarda Ülke genelinde düzenlenen operasyonlarla legal görünümlü FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasının ülke güvenliği için tehdit unsuru olduğundan hareketle; Muğla merkez ve ilçelerinde yapılanmanın deşifre edilmesi amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüz KOM, TEM ve İstihbarat Şubelerince ortaklaşa yapılan çalışmalar tamamlanarak 17.05.2016 günü ’Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi’ suçları işlediği iddiasıyla şu ana kadar 13 şüpheli Muğla merkez ve ilçeleri ile Denizli ilinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Yakalanan bazı şüphelilerin ev, iş yerleri ve şirketlerinde de aramalar gerçekleştirilmiştir. Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli soruşturma işlemleri Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.