Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’da 3 hakim tutuklandı, 34 kamu görevlisi açığa alındı

Muğla Valiliği, il genelinde yürütülen darbe soruşturması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik saldırının ardından başlatılan operasyonlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.Muğla Valiliği’nden darbe soruşturmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla Valiliği, il genelinde yürütülen darbe soruşturması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik saldırının ardından başlatılan operasyonlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
Muğla Valiliği’nden darbe soruşturmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugün itibarı ile 1 Kaymakam, 29 çeşitli rütbelerdeki emniyet personeli, İl Jandarma Komutanlığında görevli 2 subay, 1 astsubay ile 1 uzman çavuş açığa alınarak kimlik ve silahlarına el konulmuştur. Ayrıca 3 hakim çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış olup gözaltına alınan 3 hakimin işlemleri devam etmektedir” denildi.
Otel saldırısına katılanlar dört ayrı yerde yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’In açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otele yönelik saldırıyla ilgili bilgilerin de paylaşıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca Marmaris ilçemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan saldırı ile alakalı olarak Hava Yarbay Yücel Ekizoğlu Dalaman’da; Deniz Tuğamiral Namık Alper, Astsubay Üstçavuş Yakup Özcan ve Ekrem Benli Marmaris’te; Pilot Kıdemli Albay Cenk Bahadır Avcı ve Pilot Üstteğmen Haydar Murat Özden Bodrum’da; Kurmay Albay Murat Dağlı, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Hava Kurmay Albay Ali Aktürk; Ege Ordu Kurmay Albay Zeki Göçmen, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kara Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan İzmir’de yakalandı. Dağlık bölgeye kaçan asker görünümündeki cuntacı hainlerin yakalanmasına yönelik Marmaris ilçemiz dağlık arazisinde Bingöl, İzmir ve Muğla Polis Özel Harekat kuvvetleri ile Bornova 2. Jandarma Komando Tugayından 3 bölük asker ve Muğla Asayiş Komando Bölüğü komandolarından oluşan geniş bir arama tarama ekibi ile bir operasyon başlatılmıştır. Operasyonda otel saldırısına katıldığı değerlendirilen 2 hain ele geçirilmiş, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle devam etmektedir”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.