Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobilya Fabrikası İşçilerinden Protesto

Eskişehir’de faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan bir grup işçi, 9 arkadaşlarının iş akdinin feshedildiğini iddia ederek protesto eylemi düzenledi.Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Tümka-İş Sendikası’na...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan bir grup işçi, 9 arkadaşlarının iş akdinin feshedildiğini iddia ederek protesto eylemi düzenledi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Tümka-İş Sendikası’na üye 9 işçinin sabah saatlerinden iş akidlerinin feshedildiği iddia edildi. Bununla ilgili öğle saatlerinde fabrika bahçesinde bir araya gelen sendika üyesi işçiler, çeşitli sloganlar atarak arkadaşlarının iş akidlerinin feshedilmesine tepki gösterdi. Fabrika dışından işçilere seslenen Tümka-İş Sendikası Genel Sekreteri Muammer Çifçiler, yaklaşık 45 günden beri sendikal bir faaliyet içerisinde olduklarını kaydetti. Çifçiler, “Sendikalı olmak istediniz. Sendikalı çalışmak istediniz ve Anayasal hakkını kullandınız. Çoğunluğu da alarak sendikalı oldunuz. Fakat iş yerinde son bir haftadır büyük baskılara maruz kaldınız. Dünkü gelen tehditler, tepkiler; ‘ya iş ya sendika, ya ekmek ya sendika’ gibi sözlerle sizleri tehdit ettiler. Biz de, bu sabah 8’de çıktık ve 8’i 20 geçe bir toplantı yaptık. Toplantıdan sonra da, 9 iş arkadaşımızın iş akdi feshedildi. İşveren vekilleri, bunları öncü kadro olarak tespit etmişler ve şuanda arkadaşlarımızın iş akidleri feshedilmiş durumda. Biz buradayız arkadaşlar, ölmek varsa dönmek de yok. Sendikanız hepinize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
“BURAYI YIKIP DÖKMEYE GELMEDİK”
“Şuanda iş yavaşlatma, iş bırakma gibi hiçbir şey söz konusu değildir” diyen Çifçiler, şöyle devam etti:
“Biz işimizi seviyoruz. Biz çalışıyoruz, burayı yıkıp dökmeye gelmedik. Arkadaşlarımız, sendikalı olmak istediler. Daha iyi şartlarda çalışmak istediler. Şuanda üretimi normal olarak yapıyoruz, iş bırakma da yok. Ama işverenimize bir çağrıda bulunduk. Bugün bizi kabul etmedi. Büyük patron umredeymiş, umreden geldikten sonra bizimle görüşecekmiş. Biz bekleyeceğiz. Zaman her şeyin ilacıdır. Herkesin kendine göre bir sabrı var, bizim de bir sabrımız var. Bugün 9 arkadaşın iş akdi feshedilmesinden dolayı protesto yapıyoruz. Bir de içeride tehditler olmasın. Çünkü hala daha arkadaşlarımız, ‘istifa edin’ diye tehdit ediliyor.”
Açıklamanın ardından fabrikadaki işçiler işlerinin başına döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.