Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobil Park Polisleri Görev Başında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Mobil Park Polisi projesini hayata geçirdi. Bir zabıta ve 3 polisten oluşan Park Timi Polisi, parklarda güvenlik önlemi alarak, çocukların ve ailelerin huzur ve güven içerisinde parkları kullanmasını sağlayacak.İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Mobil Park Polisi projesini hayata geçirdi. Bir zabıta ve 3 polisten oluşan Park Timi Polisi, parklarda güvenlik önlemi alarak, çocukların ve ailelerin huzur ve güven içerisinde parkları kullanmasını sağlayacak.
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, park ve bahçelerde kamu düzenin sağlanması amacıyla bir ay önce Mobil Park Polisi ekipleri kurulması talimatını vermişti. Çalışkan’ın talimatı üzerine 6 pilot ilçede başlatılan Mobil Park Polisi projesinde büyük başarı sağlandı. Elde edilen veriler doğrultusunda proje, İstanbul’daki 39 ilçede uygulanmaya başlandı. İstanbul’un tamamına yayılan proje kapsamında bir zabıta ve 3 polisten oluşan Park Timi Polisi, parklarda güvenliği alarak, çocukların ve ailelerin güven içerisinde parkları kullanmasını sağlayacak.
Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği’nde düzenlenen toplantıda Mobil Park Polisi projesi basına tanıtıldı. Birçok suça karışmış şahıslar ile vatandaşları rahatsız eden kimi şahısların park ve bahçeleri tercih ettiğine işaret eden emniyet yetkilileri, Mobil Park Polisi’nin faaliyete geçmesi ile parklardaki olayların son bulacağını söyledi.
MOBİL PARK POLİSİ CANLI BOMBA ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI
Mobil Park Polisi, bir aylık çalışma döneminde 771 aranan şahısı yakalarken, 292 narkotik madde satışı yapan şahıs hakkında işlem yaptı. Yine yapılan aramalarda da 30 ruhsatsız silah ele geçirdi. Toplamda ise 3 bin 433 işlem yaptı. Parklarda gözaltına alınan şahıslar arasında ise en dikkat çekeni canlı bomba şüphesi ile aranan K.S isimli şahıs oldu.
Mobil Park Polisi’ne ihtiyaç durumuna göre Motosikletli Yunus Polisleri de destek verecek. Türkuvaz renkli yelek giyecek olan park polisi, bisiklet ve araçlı ekipler olarak görev yapacak. Bisikletli ekipler, özellikle sahil kenarlarında bulunan parkları gün boyu dolaşarak kontrol altında tutacak. Mobil Park Polisleri, güvenliğin yanı sıra parklardaki eksikliklerin giderilmesi ve aydınlarma gibi birçok sorununu da belediye ile iletişime geçerek çözecek. Ekipler, düzenlenen basın toplantısının ardından görev yerlerine geçerek işe başladı.
Bu arada Mobil Park Polisi, İstanbul genelinde 2 bin 193 parkta yaptığı ön incelemelerde bin 972 parkta güvenlik kamerasının olmadığı tespit etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.