Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mlkp’li Teröristler Tutuklandı

İzmir’in Buca ilçesinde bombalı eylem hazırlığında iken yakalanan MLKP’li üç terörist, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri’nin...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mlkp’li Teröristler Tutuklandı
İzmir’in Buca ilçesinde bombalı eylem hazırlığında iken yakalanan MLKP’li üç terörist, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri’nin çalışmaları sonucunda hücre evine yapılan baskında gözaltına alınan MLKP’li üç terörist, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. "Terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak, terör örgütünün yönlendirmesiyle eylem planı yapmak, sükunu bozmak” gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen MLKP-FESK üyesi biri kadın 3 terörist çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Yakalanan teröristlerin Kobani’deki YPG kamplarında bir süre kaldıkları, silahlı ve bombalı eylem konusunda özel eğitim aldıkları tespit edilmişti. Üç teröristin eğitimden sonra Suriye’den Türkiye’ye kaçak olarak geçip, bir süre önce İzmir’e geldikleri belirlendi.
Bomba konusunda özel eğitim alan şüphelilerin 10 Nisan Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri sırasında İzmir polisine yönelik saldırı hazırlığı içerisinde olduğu iddia edilmişti. Öte yandan şüphelilerin İzmir’de daha önce polise yönelik silahlı, bombalı saldırıda bulunan terör örgütü üyeleriyle bağlantılı oldukları belirtildi.
Evde yapılan aramada ise bol miktarda TATP olarak adlandırılan tahrip gücü yüksek patlayıcı, baharatlık gibi objelerin içine yerleştirilmiş ve vereceği zararı güçlendirmek amacıyla da çevresine çiviler bantlanmış halde bomba yapımında kullanılan malzemeler, tabanca, 25 bin liralık döviz ve sahte kimlik ele geçirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.