Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİT ve emniyetten kritik IŞİD operasyonu: 9 gözaltı

İzmir’de, terör örgütü İŞİD’e yönelik MİT ve İzmir Emniyeti tarafından düzenlenen operasyonda, Kemalpaşa ilçesinde örgüte eleman ve lojistik destek sağladığı iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların, İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, terör örgütü İŞİD’e yönelik MİT ve İzmir Emniyeti tarafından düzenlenen operasyonda, Kemalpaşa ilçesinde örgüte eleman ve lojistik destek sağladığı iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik düzenlenen saldırı sonrasında tutuklanan bir örgüt mensubuyla bağlantısı ortaya çıktı.
Terör örgütü IŞİD’e yönelik soruşturmalarına devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbara Şube Müdürlüğü ekipleri, ortak bir operasyona imza attı. Kemalpaşa ilçesinde terör örgütü İŞİD’e elaman ve lojistik destek kazandırıldığı istihbaratını alan ekipler, şüphelileri tek tek tespit etti. Harekete geçen ekipler, düzenlenen ortak operasyonda 9 kişiyi yakaladı. Yapılan aramalar neticesinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçirilen bilgi ve belgelere el konuldu.
Atatürk Havalimanı saldırganlarıyla bağlantıları çıktı
Öte yandan, operasyonda çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve terör örgütü IŞİD’e üye olduğu iddia edilen şahısların, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik düzenlenen ve 40’ın üzerinde kişinin öldüğü saldırı sonrasında tutuklanan örgüt mensubu R.C. ile bağlantıları tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yetiştirdikleri elemanların da eğitimlerinin ardından Suriye’ye gönderildiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.