Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milas’da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Milas ilçesinde tatil sitelerinin bulunduğu mevkiye yakın makilik alanda başlayarak hızla ilerleyen yangın, karadan itfaiye ve orman ekipleri, havadan ise yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin müdahalesi sonrasında kontrol...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Milas ilçesinde tatil sitelerinin bulunduğu mevkiye yakın makilik alanda başlayarak hızla ilerleyen yangın, karadan itfaiye ve orman ekipleri, havadan ise yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin müdahalesi sonrasında kontrol altına alındı. Vatandaşların panik yaşadığı yangında yaklaşık 1 hektarlık alan kül oldu.
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi köyü mevkindeki makilik alanda saat 12.30 sıralarında başlayan yangın kontrol altına alındı. Tatil sitelerinin çoğunlukta olduğu mevkide makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla ilerledi. Vatandaşların panik yaşadığı yangında ihbar üzerine olay yerine orman ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Milas Orman Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma sonrasında yangını kontrol altına alamayınca olay yerine itfaiye ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının ilerlediği yönden müdahale etmeye başlarken, farklı noktalara sirayet eden yerlere ise havadan 2 yangın söndürme uçağı ve helikopteri ile müdahale edilmeye başlandı.
Yaklaşık 1 hektarlık alan kül oldu
Ekiplerin karadan ve havadan yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı alanda yaklaşık 1 hektarlık alanın kül olduğu öğrenildi. Yangının kontrol altına alınmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alırken, ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.