Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li eski vekil FETÖ’den tutuklandı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında MHP eski Manisa Milletvekili Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 12 avukattan 9’u tutuklandı.FETÖ/PDY’nin...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında MHP eski Manisa Milletvekili Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 12 avukattan 9’u tutuklandı.
FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik soruşturmada 10 Ağustos’ta gözaltına alınan MHP Manisa Milletvekili ve eski Manisa Baro Başkanı Balkız’ın da aralarında bulunduğu 12 avukat, Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden MHP’li eski vekil ve eski Baro Başkanı Zeynel Balkız ile avukatlar Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Haluk Bedel, Ertan Ergün, Sadettin Yılmaz ve Ali Bilgiç, mahkemece tutuklandı. Süleyman E., Mehmet G. ve Berker M. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
MHP’den 7 Haziran 2015’te milletvekili seçilen Balkız, partisi tarafından 1 Kasım 2015’teki seçimlerde aday gösterilmemişti. Ayrıca Balkız ve bazı avukatların mal varlıklarına da el konulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.