Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’deki yangın söndürüldü

Mersin’in Erdemli ilçesinde dün öğleden sonra çıkan yangın gece saatlerde kontrol altına alınarak söndürüldü. Gece boyunca yoğun mücadele edilen yangın bölgesinde soğutma çalışmaları ise sürüyor.İlçeye bağlı Gücüş Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’deki yangın söndürüldü
Mersin’in Erdemli ilçesinde dün öğleden sonra çıkan yangın gece saatlerde kontrol altına alınarak söndürüldü. Gece boyunca yoğun mücadele edilen yangın bölgesinde soğutma çalışmaları ise sürüyor.
İlçeye bağlı Gücüş Mahallesi Saralar mevkiinde şiddetli fırtınanın da etkisiyle elektrik tellerinin kıvılcımından çıktığı sanılan yangın çam ormanlarında etkili oldu.
Gün boyunca 6 yangın helikopteri, 2 söndürme uçağının yanısıra arazöz ve itfaiye olmak üzere yaklaşık 50’nin üzerinde araç, 20 teknik eleman ve 200’ işçiyle yangına müdahale edildi.
Avrupa’nın en büyük atış poligonlarından biri olan ve Akdeniz Oyunları kapsamında yaptırılan Erdemli Atış Poligonu da yangın tehdidi altında kaldı. Olası bir duruma karşı poligon etrafı arazöz ve itfaiye ekipleriyle çevrildi. Gece helikopter ve uçakların müdahalesi sonladırılırken, yer ekiplerinin yangınla mücadelesi durmaksızın sürdü.
Sabah erken saatlerde de yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangına müdahalede Mersin ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri görev aldı. Mersin’in ilçelerinden gelen arazözlerde mücadeleye destek verdi.
Yangın kontrol altına alındıktan sonra da soğutma çalışması başlatıldı. İlk belirlemelere göre 12 hektar alanda etkili olduğu ifade edilen yagın bölgesinde soğutma çalışması halen sürüyor.
Öte yandan, Anamur ilçesindeki yangında ise ilk belirlemelere göre 15 hektarlık alanda etkili oldu. Dün akşam saatlerinde Anamur-Ermenek Karayolu Karalarbahşiş Mahallesi yakınında çıkan orman yangını da ekiplerin rüzgar ve sarp kayalara karşı yürüttüğü saatler süren çalışmalar sonunda sabaha karşı saat 04.00 sularında kontrol altına alındı. Her iki yangında da ilk belirlemelere göre 27 hektarlık alan zarar gördü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.