Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’deki Fetö/pdy Davası

Mersin’de tutuksuz 70 sanığın yargılandığı ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ (FETÖ/PDY) davasında, savcının, 19 sanık hakkındaki ’tutuklama’ talebi reddedildi.Mersin merkezli 19 ilde yürütülen Fethullahçı...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de tutuksuz 70 sanığın yargılandığı ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ (FETÖ/PDY) davasında, savcının, 19 sanık hakkındaki ’tutuklama’ talebi reddedildi.
Mersin merkezli 19 ilde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 şüphelinin yargılanmasına devam edildi. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, aralarında başka bir davadan tutuklu bulunan eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile birlikte bazı sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının, bir önceki oturumda, ’Suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut deliller, sanıkların ısrarla savunma yapmak istememesi’ gibi nedenlerle 19 sanık hakkında istediği tutuklama talebini reddederken, sanık avukatlarının, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına yönelik talebini de kabul etmedi. Duruşma 17 Ekim tarihine ertelendi.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davaya ilişkin avukatı aracılığıyla yaptığı müdahillik talebinin kabul edildiği öğrenildi.
Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Eylül 2015 tarihinde görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, salonun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 66 sanıklı davada, başka bir dosyanın da dahil edilmesiyle birlikte sanık sayısı 70’e yükselmişti. Dördüncü celsesi 16 Mayıs 2016 tarihinde görülmeye başlanan ve sanıkların ifade için süre istemesi nedeniyle 18 Mayıs’ta devam etmesine karar verilen duruşmada savcı, tutuksuz yargılanan sanıkların tamamının ’suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut deliller, sanıkların ısrarla savunma yapmak istememesi’ gibi nedenlerle tutuklanmasını istemişti. Talebi 24 Mayıs’taki yargılamada değerlendiren mahkeme heyeti, savcının talebini reddetmişti. Mahkeme, ayrıca duruşmada geçerli mazeret sunmayarak oturuma katılmayan 10 sanık hakkında bir önceki duruşmada verdiği yakalama kararını da kaldırmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.