Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’deki darbe soruşturmasında gözaltı sayısı 95 oldu

Mersin’de Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında üst düzey askeri personel, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu 95 kişinin gözaltına alındığı, adliyeye sevk...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında üst düzey askeri personel, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu 95 kişinin gözaltına alındığı, adliyeye sevk edilen 11 yargı mensubunun ise tutuklandığı bildirildi.
Mersin Valiliği’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre,15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve anayasal düzeni yıkmaya yönelik kalkışmanın sonucunda, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile birlikte 6 askeri personelin, ’darbeye teşebbüs etmek’ suçlamasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.
Bu kapsamda çeşitli rütbelerde 257 emniyet mensubu görevden uzaklaştırılırken, 14 emniyet mensubunun da gözaltına alındığı kaydedildi. Adli yargı mensuplarından ise 75 hakim ve savcı görevlerinden uzaklaştırılırken, bunlardan 11’nin tutuklandığı ifade edildi. Ayrıca 6 vali yardımcısı ile İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan 3 personelin de görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, toplam 349 kamu personelinin görevinden uzaklaştırıldığı, bunlardan 95’inin ise halen gözaltında olduğu bildirildi. Bu personelden 13 tanesi hakkında tutuklama kararı alındığı, diğerleriyle ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.