Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de Yük Gemisinde Yangın

Mersin’de kıyıya demir atan Şükran Camuz isimli hacizli yük gemisinde çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Karadan itfaiye, denizden ise Uluslararası Mersin Liman İşletmesi’ne (MIP) ait 2 yangın söndürme gemisi yangına müdahale etti....

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de kıyıya demir atan Şükran Camuz isimli hacizli yük gemisinde çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Karadan itfaiye, denizden ise Uluslararası Mersin Liman İşletmesi’ne (MIP) ait 2 yangın söndürme gemisi yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, olayda can kaybı yaşanmadı.
Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında Lunapark arkasında demir atmış Şükran Camuz isimli hacizli yük gemisinden dumanlar çıkmaya başladı. Kısa süre sonra geminin kaptan köşkünden alevler yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ve polise bildirdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada Uluslararası Mersin Liman İşletmesi’nin (MIP) 2 yangın söndürme gemisi de bölgeye yönlendirildi. Karadan itfaiye, denizden ise yangın söndürme gemilerinin 2 saatlik müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Olayda can kaybı yaşanmadı. İtfaiye ekipleri geminin içinde soğutma çalışmalarına devam ederken, polis ve Sahil Güvenlik ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Yangında gemide büyük hasar oluşurken, polis yangınla ilgili inceleme başlattı.
Olayı görenler, gemide sürekli birilerinin olduğunu, olaydan önce de geminin alt tarafında birilerinin yüzdüğünü ileri sürdü. Gemi sahibi Abdulkadir Yeniçıkan ise gemisinin kundaklandığını iddia etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.