Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de FETÖ/PDY soruşturmasında 220 kişi tutuklandı

Mersin Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yapılan çalışmalarda bin 383 kişinin açığa alındığını, 220 kişinin tutuklandığını,...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yapılan çalışmalarda bin 383 kişinin açığa alındığını, 220 kişinin tutuklandığını, 88 kişinin gözaltında olduğunu, 70 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunduğunu açıkladı.
Mersin Valiliği, darbe girişiminin ardından terör örgütüne yönelik yapılan mücadele kapsamında, terör örgütüyle bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişilerle ilgili Mersin’de bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Darbe girişiminden bu yana geçen 21 günlük sürede çeşitli rütbelerde 33 askeri personelin açığa alındığı, 28 askeri personelin ise tutuklandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Adalet Bakanlığı personelinden 82 hakim ve savcı açığa alınmış, 73 hakim ve savcı tutuklanmıştır. 6 vali yardımcısı ve 1 kaymakam açığa alınmış, 5 vali yardımcısı ve 1 kaymakam tutuklanmış, 1 vali yardımcısı hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. 307 emniyet mensubu açığa alınmış, aralarında daha önceden meslekten ihraç edilenler dahil olmak üzere 49 emniyet mensubu tutuklanmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden 671’i açığa alınmış, 17’si tutuklanmıştır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden 287’si açığa alınmış, 3’ü tutuklanmıştır. Kamu personeli olmayan ancak örgütle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 61 şahıs gözaltına alınmış, 44’ü tutuklanmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinden bu güne kadar geçen 21 günlük süre zarfında toplam bin 383 kişi açığa alınmış, 21 kişi meslekten ihraç edilmiş, 220 kişi tutuklanmış, 70 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunmaktadır. Halen 88 kişi gözaltında bulunmaktadır.”
Açıklamada, Mersin Valiliği’nin darbe girişimine kalkışan hain terör örgütü ve bu örgütün mensuplarına yönelik mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğinin altı çizildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.