Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de 48 savcı ve hakim mahkemeye sevk edildi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Mersin’de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sabah adliyeye sevk edilen 48 hakim ve savcı, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile nöbetçi...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Mersin’de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sabah adliyeye sevk edilen 48 hakim ve savcı, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimine destek verdikleri belirlenen kişilere yönelik yürütülen operasyonlarda, polis ve askeri personelin yanı sıra hakim ve savcılar da gözaltına alınmıştı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Mersin’de 30 hakim, 18 savcı da gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün süreyle sorgulanan darbe zanlısı 48 hakim ve savcı, bu sabah sıkı güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mersin Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 48 hakim ve savcı, tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.