Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de 2 Milyon Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Mersin’de bir TIR’da yapılan aramada, gübre çuvalları içerisine gizlenmiş, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olduğu bildirilen 2 milyon adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de bir TIR’da yapılan aramada, gübre çuvalları içerisine gizlenmiş, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olduğu bildirilen 2 milyon adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Taşucu Seka Limanı’na gelen TIR, gümrük muhafaza ekiplerince riskli olarak değerlendirilerek X-Ray cihazında incelemeye tabi tutuldu. Yapılan incelemede TIR’ın dorsesinin ön kısmında şüpheli yoğunluk tespit eden ekipler, araçta narkotik dedektör köpeği ’Oli’ ile detaylı arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada kalıplar halinde hazırlanmış 2 milyon adet uyuşturucu hap ve 215 gram esrar ele geçirilirken, şüphelilerin kokuyu bastırmak için uyuşturucuyu 20 adet gübre çuvalının içine sakladığı belirlendi. Ele geçirilen maddenin uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizinde ’captagon’ olduğu anlaşıldı.
KAÇMAYA ÇALIŞAN TIR SÜRÜCÜSÜ KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI
Açıklamada, uyuşturucunun ele geçirileceğini anlayan araç sürücüsü E.C.’nin, yolcu salonuna doğru kaçma girişiminde bulunduğu, ekiplerin havaya ateş açarak ’dur’ ihtarında bulunmasına rağmen kaçmaya devam eden zanlının, kovalamaca sonunda yakalandığı ifade edildi.
Araç sürücüsü hakkında Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken, ele geçen uyuşturucunun yaklaşık piyasa değerinin ise 50 milyon lira olduğu kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.