Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sanal tahliye edildi

Mersin’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, avukatı İsa Gök’ün mahkemeye sunduğu ikinci dilekçenin ardından tahliye edildi.Mersin’de...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sanal tahliye edildi
Mersin’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, avukatı İsa Gök’ün mahkemeye sunduğu ikinci dilekçenin ardından tahliye edildi.
Mersin’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda aralarında genel sekreter, özel kalem müdürü ve daire başkanlarının da bulunduğu 13 kişi ile birlikte Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal da gözaltına alınmıştı. Bir haftalık gözaltı süresinin ardından 22 belediye personeli ile birlikte 10 Ağustos 2016 günü mahkemeye sevk edilen Başkan Yardımcısı Sanal, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Mehmet Özgür Sanal’ın avukatlığını üstlenen CHP Mersin Eski Milletvekili İsa Gök, müvekkilinin FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığı yönünde mahkemeye iki kez dilekçe sunarak Sanal’ın tahliyesini istemişti. Dilekçeleri değerlendiren mahkeme, Sanal’ın tahliyesine karar verirken, Özgür Sanal dün gece cezaevinden tahliye edildi.
“Sanal Ailesi, Fethullah Gülen yapılanmasıyla yıllardır mücadele eden bir ailedir”
Avukat İsa Gök, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ne müvekkili Mehmet Özgür Sanal’ın ne de Sanal ailesinin herhangi bir ferdinin ne FETÖ ne başka bir gayrikanuni örgüt, oluşum veya yapılanma içerisinde yer aldığını ve alamayacağını söyledi. Gök, “Sanal Ailesi, İstiklal Madalyası sahibi, tümüyle ülkeye, millete, devlete bağlı bir ailedir” dedi.
Sanal’ın tutuklandığı aynı mahkemeye 7 Eylül 2016 tarihinde ikinci bir dilekçe verdiğini belirten Gök, “Sanal ailesi FETÖ ile irtibatlı olmadığı gibi, bu aile Fethullah Gülen yapılanmasıyla yıllardır mücadele eden bir ailedir. Çünkü ailenin başka fertleri var, Fethullah Gülen yapılanmasına karşı aktif olarak mücadele eden bir aile. Bu çok büyük bir yanlışlıktı, yanlışlığın farkına varıldı ve dün gece müvekkilim Özgür Sanal tahliye oldu” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.