Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merdivenaltı süt ürünleri ve sakatatlar belediye denetimine takıldı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde zabıtanın yaptığı denetimlerde kaçak imalathanelerde üretilen bin 500 kilo peynir ve süt ürünleri ile 190 kilo sakatat ele geçirilerek imha edildi.Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Pamukkale Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Merdivenaltı süt ürünleri ve sakatatlar belediye denetimine takıldı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde zabıtanın yaptığı denetimlerde kaçak imalathanelerde üretilen bin 500 kilo peynir ve süt ürünleri ile 190 kilo sakatat ele geçirilerek imha edildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda sağlıksız koşullarda peynir ve süt ürünleri ile küçükbaş-büyükbaş sakatatı üretimi yapan iş yerlerine operasyon düzenledi. Korucuk Mahallesi’ndeki adreslere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte giden zabıta, ruhsatsız kaçak imalathanelerde bin 500 kilo peynir ve süt ürünleri ile 190 kilo küçükbaş-büyükbaş sakatatı ele geçirdi. El konulan ürünler imha edildi. İş yerleri mühürlenirken, sahiplerine de idari para cezası kesildi.

"Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir"

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Belediye Zabıta ekiplerinin denetimleri ile ilçede halk sağlığını tehdit eden gıda üretimi yapan iş yerlerine geçit vermeyeceklerini belirtti. Halk sağlığını korumak adına rutin denetimlerini aralıksız sürdüklerini ifade eden Başkan Gürlesin, "Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Halk sağlığını korumak adına düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimler dışında, vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendirerek diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Önceki akşam, gelen ihbar üzerine harekete geçerek, Korucuk Mahallesinde iş yerlerinde sağlıksız koşullarda izinsiz, peynir gibi süt ürünleri ile sakatat üretimi yapıldığı tespit edildi. İzinsiz üretimi yapılan gıda ürünleri imha edildi, işletme sahiplerine de gerekli idari para cezası kesildi. Pamukkale Belediyesi olarak, gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda, yasalara uygun olarak üretim yapması adına, görev alanımız içerisinde aralıksız olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Halkımızın sağlığını tehdit eden iş yerlerine geçit vermeyeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.