Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meksika’daki ölüm treylerinin fotoğrafları paylaşıldı

Meksika’da Bölge Başsavcılığı, skandala yol açan en az 300 cesedin bulunduğu treylerin fotoğrafını yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Meksika’da Bölge Başsavcılığı, skandala yol açan en az 300 cesedin bulunduğu treylerin fotoğrafını yayınladı.

Meksika’da içerisinde 300’den fazla cesedin bulunduğu terk edilmiş treylerle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugünde cesetlerin bulunduğu Jalisco bölgesinin başsavcılığı sosyal medya hesabından treylerlerin içinden 3 farklı fotoğraf karesini paylaştı. Yayımlanan üç yeni fotoğrafta, Jalisco’da Adli Tıp Kurumuna sığmayan cesetleri içeren iki treyler görülüyor. Kutuların içinde düzinelerce siyah poşet yığılmış, istiflenmiş ve mühürlenmiş durumda. Fotoğraflardan birinde, cesetlerin bulunduğu siyah poşetlerin üstünde mavi kıyafetiyle yürüyüş yapan bir görevli de dikkat çekiyor.

Jalisco Başsavcısı Marisela Gmez Cobos, cesetlerin Jalisco Adli Tıp Kurumundan geldiğini doğruladı. Cobos, “Savcılık cesetleri yasal açıdan korumakla sorumlu. Ancak depolama açısında sığınak yapmak, kurumun sorumluluğunda değildir” ifadelerini kullandı.

Jalisco Valisi Jorge Aristteles Sandoval, 157 cesetle terk edilmiş treyler skandalı nedeniyle Jalisco Tıp Müdürü Luis Octavio Cotero’yu görevden almıştı. Cotero yaptığı açıklamada, devlet savcılığının cesetlerin treyler içinde terk edilmiş olarak bırakılmasının sorumluğunu üzerine aldı. Cotero, cesetleri düzenli bir şekilde insanlık dışı bırakmaması gerektiğini itiraf etti.

Meksika’da dün ülkenin başkentine bağlı bir başsavcılığa ait kiralık konteynerde 157 ceset bulunmuştu. Bugün de Jalisco Adli Bilimler Enstitüsünün (IJCF) görevden alınan ve aleyhine dava açılan uzman yetkili Luis Octavio Cotero, ülkenin batısında da yüzden fazla cesetle terk edilmiş bir başka soğutmalı treylerin olduğunu, soğutmalı treylere koydukları cesetlerin toplam sayısının 300 olduğunu açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.