Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de tarihte kullanılan ilk para örneği ele geçirildi

MARDİN’İN MİDYAT İLÇESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONDA LİDYALILARA AİT TARİHTE KULLANILAN İLK PARA ÖRNEKLERİNDEN OLAN ELEKTRON SİKKE İLE RULO ŞEKLİNDE NADİR BULUNAN OSMANLICA EL YAZMASI KİTAP, ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ YÜZÜK İLE KÜPELER ELE GEÇİRİLDİ. TARİHİ ESERLERİN, AİT OLDUĞU DÖNEMİN EN NADİR ESERLERİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’de tarihte kullanılan ilk para örneği ele geçirildi

Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen operasyonda Lidyalılara ait tarihte kullanılan ilk para örneklerinden olan elektron sikke ile rulo şeklinde nadir bulunan Osmanlıca el yazması kitap, altın, gümüş ve bronz yüzük ile küpeler ele geçirildi. Tarihi eserlerin, ait olduğu dönemin en nadir eserleri olduğu öğrenildi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tarihi eser kaçakçılığın önlenmesin yönelik başlatılan çalışmalar sürüyor. Ekiplerce bir şahsın ikametine ve iş yerine düzenlenen operasyonda Helenistik, Roma, Bizans ve İslami dönemlerinin nadir eserlerinden, 1 adet tarihte kullanılan ilk para örneklerinden olan Lidya dönemine ait elektron sikke, 1 adet rulo şeklinde nadir bulunan Osmanlıca el yazması kitap, 33 adet altın, gümüş ve bronz sikke, 10 adet altın, gümüş ve bronz yüzük, 23 adet altın, gümüş ve bronz küpe, 4 metal mühür, 2 adet kolye ucu, 2 adet metal bilezik, 1 adet topraktan yapılmış pipo, 1 adet insan figürlü bronz heykel başı, 1 adet taş ikon, ele geçirildi.

Müze Müdürlüğünce eserlerde yapılan incelemede, tüm eserlerin tarihi eser niteliğinde olduğu ve ait olduğu dönemin en nadir eserleri olduğu öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan 1 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.